Anlık Bildirim

Google cilt hastalıklarını tespit edebilen yapay zeka aracını tanıttı

Arama devi Google yıllık geliştirici konferansında cilt hastalıklarını tespit edebilen yapay zeka (AI) tabanlı dermatoloji aracını tanıttı. Söz konusu araç 288 cilt durumunu tanıyabililiyor.

Google'dan cilt hastalıklarını tespit edebilen yapay zeka Tam Boyutta Gör

Arama devi Google insanların cilt, saç ve tırnak durumlarını tespit etmeye yardımcı olacak bir araç tanıttı. Şirket yapay zeka (AI) tabanlı dermatoloji aracını yıllık geliştirici konferansında sahneye çıkardı.

Uygulamanın, Avrupa'da tıbbi bir araç olarak kullanılmak üzere CE işareti aldığını belirtelim. Kullanıcılar akıllı telefonlarıyla ciltlerindeki sorunlu bölgenin farklı açılardan üç fotoğrafını çekiyorlar. Daha sonra cilt tipleri ve diğer semptomlarla ilgili bir dizi soruyu yanıtlamaları gerekiyor.

Google'dan cilt hastalıklarını tespit edebilen yapay zeka Tam Boyutta Gör

288 cilt durumunu tanıyabiliyor

Tüm bu verileri analiz eden araç, olası cilt koşullarını listeliyor. Google, yapay zekanın 288 cilt durumunu tanıyabildiğini ancak tıbbi teşhis ve tedavinin yerini alacak şekilde tasarlanmadığını söyledi. Yapay zeka modelinin milyonlarca cilt problemi görüntüsü, binlerce sağlıklı cilt örneği ve klinik ortamlardan alınan 65.000 görüntü ile eğitildiği belirtiliyor.

Google'dan cilt hastalıklarını tespit edebilen yapay zeka Tam Boyutta Gör

Google Health baş sağlık görevlisi Karen DeSalvo, "İnsanlar cilt sorunlarıyla ilgili sorular sormak için Google'a başvuruyor. Cilt sorunları hakkında yılda yaklaşık 10 milyar sorgu alıyoruz" dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim