Anlık Bildirim

Google Stadia’nın ilk dokunmatik kontrollü oyunu HUMANKIND bu ay geliyor

Sega ve Amplitude tarafından geliştirilen Humankind, Stadia’da dokunmatik kontrol desteği ile çıkış yapacak. Telefonlarda kontrolcüsüz iyi bir deneyim sunamayan Stadia, bu konuda adımlar atacak gibi.

Google Stadia’nın ilk dokunmatik kontrollü oyunu bu ay geliyor Tam Boyutta Gör

Strateji türünün alt türü olan 4X türündeki yeni oyun HUMANKIND, 17 Ağustos’ta macOS ve Windows dışında Google Stadia için de çıkış yapacak. Humankind, Stadia’da State Share ve dokunmatik kontrol desteği de sunacak.

Şimdiye kadar Stadia, oyunlarda 2 ana kontrol seçeneği sunuyordu: klavye-fare ve kontrolcü. Birçok Bluetooth kontrolcüyü destekleyen Stadia, akıllı telefon kullanıcıları için dokunmatik bir sanal kontrolcü de sunuyor. Ancak dokunmatik kontrolcü, cihazda hem fazla yer kaplıyor hem de zor bir kullanım sunuyor. Humankind, Stadia’nın kontrolcüye sahip olmayan kullanıcılar için yeni bir oynama şekli sunacak.

Kontrolcüler ile oynaması zaten zor olan 4X türü, Humankind ile beraber yeni bir oynama şekli sunuyor. Tıpkı mobil oyunlar gibi kullanım sunacak olan Humankind, parmak hareketleri ve parmak tıklamalarına göre farklı aksiyonlar gerçekleştirecek. Tek parmak tıklama ile seçim yapabilecek, tek parmak basılı tutaraj ile önizleme gerçekleştirebilecek ve çift parmak ile aksiyonları iptal edebileceksiniz. Kontroller tabiki bunlarla sınırlı kalmıyor.

Google Stadia’nın ilk dokunmatik kontrollü oyunu bu ay geliyor Tam Boyutta Gör

İnternet üzerinden oyun deneyimi sunan Stadia, zaten yüksek gecikme sunabiliyor. Kontrolcülere göre dokunmatik kontroller, video üzerinden parmak hareketlerini algılayıp buluta göndereceği için daha yüksek gecikmelere sebep olacaktır. 4X tarzı oyunlarda da ciddi öneme sahip olan keskinlik, Stadia’nın dokunmatik kontrollerinden nasıl etkilenecek birlikte göreceğiz

Google Stadia büyük sözler ile çıkış yapmıştı ancak sözlerini yerine getiremedikleri için ve Nvidia GeForce Now ve xCloud platformları daha iyi bir deneyim sunduğu için popülerite yakalayamamıştı. Takımından da sürekli üye kaybeden Stadia, kullanıcıları tekrar çekmek için ciddi adımlar atmak istiyor gibi gözüküyor. Stadia, özellikle xCloud karşısında başarılı olabilecek mi önümüzdeki yıllarda göreceğiz. .

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim