Anlık Bildirim

Güney Kore'de dışkı madenciliği başladı

Güney Koreli üniversite profesörleri, insan dışkısından güç üreten bir tuvalet tasarladı. Bu tuvaleti kullanan ziyaretçilere, para yerine geçen sanal jeton veriliyor.

Güney Kore'de dışkı madenciliği başladı Tam Boyutta Gör

Güney Kore'deki Ulsan Ulusal Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nün, elektrik temini ve ısıtma sistemini özel bir şekilde tasarladığı bildirdi. Yakıt olarak insan dışkısından elde edilen metan kullanıyor.

İnsan atıkları üzerinde "madencilik" yapılmasına izin veren böyle bir tuvalet yaratma fikri Dr. Cho Jae Weon'dan geldi. Bilim adamı, bir kişinin günde yaklaşık 500 gram dışkı ürettiğini hesapladı, bu da 0,5 kilovat saat elektrik üretmek için kullanılabilecek 50 litre metan elde etmeyi mümkün kılıyor.

Güney Kore'de dışkı madenciliği başladı Tam Boyutta Gör

Tuvaleti kullananlara sanal para veriliyor

Atık, bir pompadan, mikroorganizmaların yardımıyla metanın üretildiği özel bir yeraltı tankına gidiyor. Daha sonra ise elektrik ve ısı üretmek için kullanılan sisteme gönderiliyor.

Ziyaretçilere bu tuvaleti kullanmaları karşılığında kampüs mağazalarında yiyecek, kitap veya diğer kırtasiye ürünleri için harcayabilecekleri 10 Ggool elektronik jeton veriliyor. Bu para birimi de Profesör Cho tarafından da geliştirildi ve Korece bal anlamına geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16255 kez okundu.
37 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, madencilik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim