Anlık Bildirim

Günlük alışverişlerde kripto para dönemi

Günlük alışverişlerimizi nasıl daha pratik hale getirebiliriz? An itibariyle pazar payı bakımından en büyük 12. kripto para olan Cardano, bu alanda bir prototip tanıtımı yaptı.

Günlük alışverişlerde kripto para dönemi

Blockchain araştırma ve geliştirme şirketi Quanterall, kullanıcıların Ada adlı dijital parayı göndermelerine, almalarına ve harcamalarına olanak tanıyan halka açık bir blockchain olan Cardano'yu kullanan kendi kendini kontrol edebilen bir sistemin prototipini gösteriyor.

Quanterall’ın uygulaması, dükkanlarda ve marketlerde günlük tüketiciler için tasarlanmış, gerçek dünyadaki bir kullanım durumudur. İnsanların mağazada bir kasiyer olmadan eşya satın almalarını sağlar. Kasiyerler yerine doğrudan bir satış noktasıyla, yani POS cihazıyla ödemelerini gerçekleştiriyorlar.

Şirketin takım geliştiricisine göre, alışveriş yapan bir kişi basitçe ürünleri raftan alıyor ve ardından Quanterall uygulamasıyla akıllı telefonlarını kullanarak ürünlerin barkodlarını taratıyor.

Günlük alışverişlerde kripto para dönemi

Ürünleri tartıp tartıştıktan sonra müşteri, Cardano’nun kripto parası Ada’yı ödeme yöntemi olarak seçebilir ve daha sonra ödeme işlemine devam edebilir. İşlem tamamlandığında, POS cihazı müşteriye kağıt bir makbuz çıkarıyor.

Günümüzde kredi kartı ve bankamatik kartı gibi benzer sistemler mevcut. Bunu kriptolaştırdığınızda ise, bankalara veya finans kuruluşlarına ihtiyaç duymadan sadece telefona yüklenen basit bir uygulama ile ödemenizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim