Anlık Bildirim

Hastalıkları saptayabilen renk değiştiren kontakt lens geliştirildi

Shenzhen Institutes of Advanced Technology kurumu tarafından biyo uyumlu materyelden oluşan prototip kontakt lens geliştirildi. Kullanılan materyelin pHEMA polimerinden elde edildiği belirtiliyor.

Hastalıkları saptayabilen renk değiştiren kontakt lens geliştirildi Tam Boyutta Gör

Göz uzmanı hekimler veya diğer bir tabirle oftalmolojistler için göz hastalıklarının tanısını koymak her zaman göründüğü kadar kolay olmayabiliyor. Yeni geliştirilen ve bazı hastalıklar karşısında renk değiştiren kontakt lensler ise bu duruma yardımcı olabilecek gibi görünüyor.

Çin’de bulunan Shenzhen Institutes of Advanced Technology ( SIAT ) kurumu tarafından biyo uyumlu materyelden oluşan prototip kontakt lens geliştirildi. Kullanılan materyelin ‘’Polihidroksietilmetakrilat’’ ya da pHEMA polimerinin işlenmesi ile elde edildiği bildirilmekle birlikte kontakt lensin üretiminde herhangi bir ek pigment kullanılmadığı belirtiliyor.

Üretilen lensler renk değiştiriyor

Hastalıkları saptayabilen renk değiştiren kontakt lens geliştirildi Tam Boyutta Gör

Normalde pHEMA maddesinin rengi kırmızı olarak görünüyor. Eğer lens patolojik derecede kuru olan bir göze yerleştirilirse lensin üretildiği polimerin nano iskeleti düşük nem sebebiyle değişime uğruyor ve lens 25 dakika içerisinde rengini kırmızıdan maviye çeviriyor.

Yeni üretilen lensin, intraoküler basıncın anormal olarak arttığı glokom krizi durumunu da tespit edebildiği bildiriliyor. Glokom durumunda da bahsi geçen lens nano iskelet yapısını değiştiriyor ve rengini yeşile çeviriyor.

Yeni lensler gelecekte birçok açıdan hekimlere ve hastalara çeşitli kolaylıklar sağlayacak gibi görünüyor.

Yeni araştırma Journal of Materials Chemistry B adlı dergide yayımlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim