Anlık Bildirim

Samsung, 64 katmanlı NAND bellek çalışmalarını genişletiyor

SSD sektörünün lideri konumunda olan Samsung, 64 katmanlı 256Gb V-NAND bellek modüllerini sunucu, bilgisayar ve mobil cihaz ürünlerine de getireceğini açıkladı.

SSD sektöründe artık 3D NAND bellek teknolojisi yavaş yavaş standart olmaya başladı. Sektörün önemli isimleri 3D NAND belleklerde katmanları arttırarak daha yoğun depolama alanı sunmaya çalışıyor. Hali hazırda üreticiler 64 katman seviyesine çıkmış durumda.

Katmanlar artıyor

Computex 2017 fuarında Toshiba, Western Digital, SanDisk gibi firmaların ilk 64 katmanlı NAND bellek ürünlerine şahit olduk. Sektörün lideri Samsung da çalışmalarına devam ediyor ve önemli bir aşama geçilmiş durumda.

Firma üzerinde çalıştığı 64 katmanlı 256Gb V-NAND bellek modüllerini sunucu, bilgisayar ve mobil cihaz ürünlerine de getireceğini açıkladı. 4. nesil V-NAND bellek modülleri bu yıl piyasaya çıkacak tüm NAND ürünlerinin yarısını oluşturacak.

Samsung ilk 64 katmanlı 256Gb V-NAND tabanlı SSD ürünlerini kurumsal müşterilerine Ocak ayında tedarik etmeye başlamıştı. Sınırlı olan bu üretimin haricinde ana akım SSD ürünlerinde henüz 64 katmanlı bellek modülleri yer almıyor. Yıl bitmeden tüketici SSD ürünleri, hafıza kartları ve UFS depolama ürünlerinde 64 katmanlı bellekler yaygın hale gelecek.

Samsung kesin olarak ne zaman ilk ürününü piyasaya çıkacağını açıklamadı ancak rakipleri de boş durmuyor. Toshiba ve Western Digital ilk 64 katmanlı SSD ürünlerini piyasaya sürmek üzere. SK Hynix ise bu yıl 48 katman belleklerden doğrudan 72 katmanlı belleklere geçiş yapacağını açıklamıştı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim