Anlık Bildirim

Seagate sabit disklerin hızlarını iki katına çıkarıyor

Büyük verilerle uğraşan sunucularda depolama çözümlerinin yüksek kapasiteli olması kadar yüksek performanslı olması da önem taşıyor. Seagate bunun için Multi Actuator teknolojisini geliştirtirdi.

Günümüzde büyük verilerle haşır neşir olmak çok önemli hale geldi. Büyük Veri ile ilgilenen sunucularda depolama kapasitesi kadar veri transfer performansı da önem taşıyor. Seagate bu alanda bir devrim yapmak üzere.

Multi Actuator nedir?

Geleneksel sabit disklerde verilerin yüzeye yazılması ve okunması için bir seri kafa bulunur. Bu kafalar bir çalıştırıcı kola (Actuator) bağlıdır ve her seferinde yüzeyde tek bir veri seti işlenir. Yıllardır çok güvenilir bir sistem olan Single Actuator ne var ki performansı sınırlayan en önemli unsur.

Seagate ise yenilikçi bir proje geliştirerek bu engeli aşmayı planlıyor. Multi Actuator adındaki teknoloji bir sabit disk içerisinde iki çalıştırıcı kola yer veriyor. Bu kollar aynı anda yüzeye iki veri seti işleyebiliyor. Böylece aynı kapasiteye sahip tek kollu bir diske göre performans iki katına çıkıyor.

IOPS performansının iki katına çıkması şüphesiz sabit diskler adına oldukça önemli bir gelişme ve belirli kullanım senaryolarında şirketlerin SSD’ye geçiş yapmasını bile engelleyebilir. Elbette bu noktada maliyet önemli. TB başına maliyetlerin oldukça avantajlı olduğu sabit disklerde fiyatı yükseltecek bir hamle her şeyi boşa çıkarabilir. Bu bakımdan Seagate’in nasıl bir çözüm bulacağı merakla bekleniyor. Yeni teknolojinin yakın gelecekte piyasada olacağı belirtildi.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4173 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
seagate, seagate multi actuator ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim