Anlık Bildirim

Chromebook cihazları da Snapdragon 845 yonga setine geçiyor

Qualcomm’un masaüstü cephesine yaptığı hamle sektöre büyük hareketlilik getirmiş gibi görünüyor. Rakipler pay kaybetmemek için önemli tedbirler almaya başladı.

Microsoft ve Qualcomm’un Snapdragon 835 üzerinde çalışan Windows 10 işletim sistemli dizüstü bilgisayar projesi büyük yankı uyandırdı. Rakiplerden ardı ardına hamleler geldiğini görüyoruz.

Qualcomm’un varlığı büyüyor

Apple’ın oluşacak trendden en az zararla çıkmak için MacOS ve iOS uygulamalarını evrensel hale getirmesi projesi bir süre önce gündeme gelmişti. Şimdi de Chrome OS tarafında bir hazırlık var.

ABD alt seviye dizüstü segmentinde yüzde 25-30 arasında bir pazar payına sahip olan Chrome OS önümüzdeki dönemde Snapdragon 845 yonga setine destek vermeye başlayacak. Böylece çok güçlü ve çok uzun kullanım süresi sunan Chrome OS cihazlarına kapı açılacak.

Normalde Chromebook tarafında ARM işlemci isteyen üreticilerin MediaTek veya Rockchip gibi alternatiflere yönelmesi gerekiyordu zira Qualcomm 2 yıldan fazla sürücü desteği sunmuyordu. Bu da 5 yıllık bir kullanım süresi öngörüsüne uymuyordu. Bu bakımdan Intel işlemciler revaçtaydı.

Qualcomm tabanlı dizüstü bilgisayar modellerinin fiyat olarak üst seviye Chromebook modellerinin karşısına çıkacağı düşünüldüğünde Google’ın hamle yapma ihtiyacı hissettiği ortaya çıkıyor. Bu noktada sürücü desteğinin uzatılıp uzatılmadığı merak konusu.

Microsoft ve Qualcomm’un Snapdragon 835 üzerinde çalışan Windows 10 işletim sistemli dizüstü bilgisayar projesi büyük yankı uyandırdı. Rakiplerden ardı ardına hamleler geldiğini görüyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim