Anlık Bildirim

Seagate, Huawei'ye sabit disk sattığı için rekor cezaya çarptırıldı

Pasifik okyanusu arasındaki gerilimden dolayı ABD, Çinli Huawei’ye yönelik kapsamlı yaptırımlar uygulamıştı. Seagate ise bu kısıtlamaları deldiği için ABD tarafından cezaya çarptırıldı.
Seagate’e Huawei'ye sabit disk sattığı için rekor ceza verildi! Tam Boyutta Gör
ABD Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada, Seagate Technology Holdings PLC'nin ABD ihracat kontrol yasalarını ihlal ederek Çin'in Huawei şirketine 1,1 milyar dolar değerinde sabit disk sürücüsü gönderdiği gerekçesiyle firmaya 300 milyon dolar ceza verildiğini ve şirketin de bunu kabul ettiği duyurdu.

ABD'den Seagate'e dev ceza

Aktarılanlara göre Seagate, ABD teknolojisiyle üretilen belirli ürünlerin Huawei’ye satışını kısıtlayan Ağustos 2020 kuralına rağmen sabit disk sürücüleri Ağustos 2020 ile Eylül 2021 arasında Huawei'ye sattı. Huawei, ulusal güvenlik ve dış politika kaygıları nedeniyle ABD mallarının şirkete satışını azaltmak için 2019 yılında ABD kara listesi olan Varlık Listesi'ne alınmıştı. Bu ceza, Washington'un Çin'in ordusunu destekleyebilecek, insan hakları ihlallerini mümkün kılabilecek ya da ABD'nin güvenliğini başka bir şekilde tehdit edebilecek sofistike teknolojiyi Çin'den uzak tutmak için attığı bir dizi adımın sonucunu ve yaptırımların şiddetini gösteriyor.

Seagate’e Huawei'ye sabit disk sattığı için rekor ceza verildi! Tam Boyutta Gör
Ticaret Bakanlığı, Seagate'in 2020 kuralının yürürlüğe girmesinden sonra yaklaşık bir yıl boyunca Huawei'ye 7,4 milyon sürücü gönderdiğini ve Huawei'nin ana tedarikçisi haline geldiğini söyledi. Diğer iki tedarikçi Western Digital ve Toshiba’nın ise satışları ilgili tarihten itibaren durdurduğu belirtiliyor.

Ticaret Bakanlığı Sanayi ve Güvenlik Bürosu'nda ihracat uygulamalarından sorumlu sekreter yardımcısı Matthew Axelrod yaptığı açıklamada "Rakipleri onlara satış yapmayı bıraktıktan sonra bile Seagate Huawei'ye sabit disk sürücüleri göndermeye devam etti. Bugünkü eylem bunun bir sonucudur." dedi. Axelrod ayrıca, verilen idari cezanın kurum tarihinde bir ceza davasına bağlı olmayan en büyük ceza olduğunu söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6659 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, seagate ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim