Anlık Bildirim

Hidrojen yakıtlı yarış kamyonu H2 Racing Truck tanıtıldı

Fransa merkezli şirket Gaussin tarafından geliştirilen ve tasarımı Pininfarina'ya ait olan H2 Racing Truck, temiz bir katılımcı olarak ilk kez 2022 Dakar Rallisi'nde boy gösterecek.

Hidrojen yakıtlı yarış kamyonu H2 Racing Truck tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Alternatif yakıtlı araçlar artık hemen her noktada karşımıza çıkıyor. H2 Racing Truck isimli bu hidrojen yakıtlı araç da adından anlaşılacağı üzere yarışlar için hazırlandı ve Suudi Arabistan'daki 2022 Dakar Rallisi ilk rekabet edeceği alan olacak.

Fransa merkezli Gaussin firması, H2 Racing Truck ile hidrojen yakıt hücreleri konusundaki gücünü ve güvenilirliğini dünyaya gösterecek. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, 2022 Dakar Rallisi esnasında toplanan veriler, daha sonra yola çıkmak üzere geliştirilen kamyonların gelişimi için yol gösterici olacak.

Şirketin kendi tasarımı olan modüler elektrikli araç platformunu temel alan ultra hafif şasi üzerine inşa edilen H2 Racing Truck, her biri 408 beygir güç üreten iki elektrik motorundan güç alıyor. Araçta 82 kWsa kapasiteli batarya ve enerji üretimi için 80 kg yakıt taşıyabilen hidrojen tankı bulunuyor.

Hidrojen yakıtlı yarış kamyonu H2 Racing Truck tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Yarış esnasındaki hızı 140 km/s ile sınırlı olacak H2 Racing Truck, şirketin belirttiğine göre 250 kilometre yol kat edebilecek kapasiteye sahip. Yakıt dolum istasyonunda tankın doldurulması ise 20 dakika civarında sürüyor. Araç, kendinden sonra gelecek üretim versiyonları gibi Pininfarina tarafından tasarlanmış.

Verilen bilgiye göre, H2 Racing Truck'ın yollara çıkacak versiyonları iki farklı şekilde üretilecek. Bunlardan ilki, yine hidrojen yakıt hücreli olacak ve 800 kilometreye kadar menzil sunacak. İkincisiyse sadece bataryalı elektrikli araç olarak 400 kilometre menzile sahip olacak. Ancak bu araçta da sadece 3 dakikada değişim imkanı sunan batarya değişim hizmeti sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim