Anlık Bildirim

Uzmanlar Hindistan'daki Covid-19 ölümlerinin çok daha fazla olduğunu söylüyorlar

Uzmanlara göre geçtiğimiz aylarda büyük vaka artışlarına şahit olunan Hindistan'daki Covid-19 kaynaklı ölümler, resmi rakamlarda belirtilenin 10 katından daha fazla olabilir.

Hindistan'daki Covid-19 ölümleri 10 kat daha fazla olabilir

Uzmanlar Hindistan'da SARS-CoV-2 sebebiyle hayatını kaybetmiş insanların sayısının resmi rakamlardan 10 kat daha fazla olabileceğini açıkladı. Bununla birlikte uzmanlar bu kayıpların ülkede 1947 yılında gerçekleşen "bölünme ve bağımsızlıktan" sonra yaşanan en büyük insani trajedi olduğunu söylüyorlar. 

Hindistan'daki Covid-19 ölümleri 10 kat daha fazla olabilir Tam Boyutta Gör

Harvard Üniversitesi ve merkezi Washington DC'de bulunan bir düşünce kuruluşundan iki görevlinin yaptığı araştırmada, Hindistan'da vakaların yüksek olduğu dönemde, sağlık hizmetlerinin sekteye uğraması sonucu hayatını kaybeden insanların sayısının yanlış belirlenmiş olabileceği sonucuna ulaşıldı. 

Hindistan'daki Covid-19 ölümleri 10 kat daha fazla olabilir

Hindistan Sağlık Bakanlığı'ndaki verilere göre Covid-19 kaynaklı ölüm sayısı 414 binden fazla iken araştırmada bu sayının 3,4 milyon ila 4,9 milyon arasında olabileceğine dikkat çekildi. Araştırmada ölüm ve doğum rakamlarının tutulduğu nüfus idaresi sistemi kayıtları, kan testleri ve yaklaşık 900 bin kişiyle yılda birkaç kez yapılan ekonomi anketi gibi metotlar kullanılarak bu metotlarla ülke genelinde tüm nedenlerle ölenlerin sayısına ulaşıldı.

Sonuç olarak bu rakamlar önceki yıllarda gerçekleşen ölümlerle kıyaslandı ve ortaya çıkan açık uyarınca Covid-19'un milyonlarca insanın ölümüne yol açmış olabileceği sonucuna ulaşıldı. Covid-19 verilerinin derlendiği Worldometers'a göre dünyada en çok vakanın görüldüğü ikinci ülke ve en çok ölümün yaşandığı üçüncü ülke Hindistan. 

Kaynakça https://www.reuters.com/world/india/indias-30093-new-covid-19-cases-are-lowest-daily-figure-4-mths-2021-07-20/ https://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/bilim-insanlari-hesapladi-hindistanda-covid-19-nedeniyle-olenlerin-gercek-sayisi-4-7-milyon,YmJ6woT810GnErw0rFvRWQ/z6ChT4CYT0Kg5pMuosWdZA Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9331 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hindistan, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim