Anlık Bildirim

Hologram teknolojisi ile görüntülü görüşmeler yaygınlaşıyor

Günümüzde henüz geliştirilme aşamasında olan Hologram teknolojisi, günümüz görüntülü görüşmelerinin yerini alabilir. Yeni teknoloji büyük şirketler tarafından kullanılmaya başladı. 

Hologram teknolojisi görüntülü görüşmelerin yerini alabilir Tam Boyutta Gör

Büyük şirketlerin günümüz iletişim sektörüne yeni bir soluk getirecek Hologram teknolojisine yatırımları sürüyor. Google'dan WeWork'a kadar birçok şirket uzaktan gerçekleştirilen görüşmelerin yorgunluğunu azaltmak için Hologram'a yönelmiş durumda.

Görüntülü görüşmelerin yerini alabilir

Mayıs ayında Google'ın çatı şirketi Alphabet, katılımcılara üç boyutlu derinlik veren ekranlara sahip bir görüntülü sohbet sistemi Project Starline'ı duyurdu. Bununla beraber Hologramların ve ilgili teknolojinin yakında tüm dünyadaki konferans odalarında yaygınlaşacağını söylenirken, geçtiğimiz günlerde IWC'nin CEO'su Christoph Grainger-Herr, ABD'li hologram firması Portl ile anlaşarak Çin'de yer alan bir toplantıya katıldı.

Hologram teknolojisi görüntülü görüşmelerin yerini alabilir Tam Boyutta Gör

Ön tarafı cam ile kaplı ve 2.5 metre yükseliğe sahip hologram kabinleri üreten Portl, bu kabinlerin içinde bir kişinin gerçek boyutlu bir kopyasının görünmesini sağlıyor. Ayrıca yerleşik hoparlörler ile hologramın sesinin duyulması sağlanırken, hologramın kullanıcısının projeksiyonunun önündeki insanları görebilmesi ve duyabilmesi için kameralar ve mikrofonlar bulunuyor.

ABD'li hologram firması Portl'un yöneticisi David Nussbaum, "Grainger-Herr'i İsviçre'nin Schaffhausen kentindeki ofisinden Şanghay'daki etkinliğe ışınladık" ve "İşini yaptı, diğer yöneticilerle sohbet etti ve hatta gerçek zamanlı olarak yeni bir saat tanıttı. Sonra onu tekrar dışarı ışınladık!" sözlerini dile getirdi. 

Her bir portal maliyetinin 60.000 doları bulduğunu söyleyen Nussbaum, birkaç yıl içinde hologramın ofisler arasında düzenli bir iletişim yöntemi haline geleceğini söylüyor. Gelecekte kullanım oranı artacağı düşünülen Hologram teknolojinin, fiyatların düşmesi ile beraber görüntülü görüşmelerin yerini alabileceğini söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim