Anlık Bildirim

HTC Palm'ı satın almak için teklifte bulunmayacak; Palm tek başına da devam edebilir

Palm'ın, 600 MHz saat hızındaki ARM Cortex işlemci, 256 MB RAM ve PowerVR SGX grafik işlemcisi üçlüsünden güç alan; webOS işletim sistemini kullanan modeli Pre'yi tanıtmasıyla beraber pek çok kişi firmanın güçlü günlerine geri döneceğini düşünmekteydi. Ancak beklenen ne yazık ki olmadı ve Palm finansal açıdan büyük sıkıntılara girdi.

Palm'ın yaşadığı finansal zorluklar firmanın satılacağı söylentilerini doğurdu ve gözler PDA devi HTC'ye çevrildi. Ancak Reuters'a göre Palm'ın en güncel finansal raporları açıklandıktan sonra HTC cephesinden herhangi bir teklifte bulunulmayacağı haberi geldi. Huawei de aynı şekilde hamlede bulunmayı düşünmediğini belirtince oklar Lenovo'yu göstermeye başladı. Lenovo'nun 2.4 milyar dolardan fazla nakit rezervinden ve Palm'ı tahminlenen değerinin 1.3 milyar dolar olduğundan söz ediliyor.

Bir diğer yandan Palm'ın CEO'su John Rubinstein'ın Financial Times'a verdiği demeçte Rubinstein, firmayı daha karlı hale getirecek planlarının mevcut olduğunu, firmanın tek başına yürümeye devam edeceğine inandıklarını, webOS platformunu lisanslayarak farklı üreticilere ulaşabileceklerini açıkladı. Bakalım Palm'ın yeni stratejik planı ne kadar işe yarayacak? Pek çok kişi gibi biz de Palm'ın eski günlerine dönmesini diliyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim