Anlık Bildirim

IFA 2014 : Cortex-A17 çekirdekli ikinci akıllı telefon Lenovo Vibe X2 oldu

IFA 2014 : Cortex-A17 çekirdekli ikinci akıllı telefon Lenovo Vibe X2 oldu

Vibe Z2 ile IFA 2014 fuarında dikkatleri üzerine çeken Lenovo'nun asıl hamlesi Vibe X2 ile oldu ve firma açısından pek çok ilke de imza atmayı başardı.

5 inçlik Full HD IPS ekrana sahip olan Vibe X2 modelinde MediaTek'in MT6595m yongasetinin kullanıldığını görüyoruz. MT6595 yongaseti big.LITTLE tasarımını temel alıyor ve 1.7GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A7 çekirdeği ile 2.2GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A17 çekirdeğini iş yüküne göre sırayla devreye sokuyor. 

Cortex-A12'nin geliştirilmiş versiyonu olarak görülen Cortex-A17, Cortex-A9'dan yüzde 60 daha fazla performans gösteriyor ve daha az enerji tüketip daha az zar alanı kaplıyor. Yongasetinde Imagination Technologies'in PowerVR Rogue serisi 600 MHz hızında çalışan dört çekirdekli GR6200 grafik işlemcisi yer alıyor. Yongaseti güç yönetimi sayesinde uzun kullanım sürelerine erişebiliyor. 

Meizu MX4'ün ardından Vibe X2 bu yongasetini taşıyan ikinci akıllı telefon oldu. Lenovo açısından ise bu bir ilk. Diğer bir ilk ise tasarım konusunda. Cihazın alt ve üst yarıları farklı renkteki metal alaşımdan imal edilmiş. Daha önce Jolla akıllı telefonunda görsek de Lenovo bunun bir ilk olduğunu belirtiyor.

7.27mm kalınlık ile en ince modellerden birisi haline gelen Vibe X2 modelinde 2GB RAM, 32GB artırılamayan hafıza, 13MP çözünürlükte arka kamera, 5MP çözünürlükte ön kamera, 3G/4G desteği, 2300mAh gücünde batarya, Android 4.4 işletim sistemi, VIBE arayüzü şeklinde diğer özellikler mevcut. 

Eylül-Ekim ayında satışa sunulacak olan Vibe X2'nin fiyatı 399$ olarak belirlenmiş. Cihaza bataryalı kılıf ve hoparlör aksesuarları eşlik edecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4861 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim