Anlık Bildirim

iOS 9 ile gelen Wi-Fi Assist söylendiği kadar tehlikeli mi?

Apple’ın iOS 9 ile birlikte kullanıma sunduğu Wi-Fi Assist özelliği duyulduğu günden bu yana çok eleştiriliyor. Peki söylendiği gibi bu özellik operatörlere mi hizmet ediyor yoksa sahiden internet den
Apple’ın iOS 9 ile birlikte kullanıma sunduğu Wi-Fi Assist özelliği duyulduğu günden bu yana çok eleştiriliyor. Peki söylendiği gibi bu özellik operatörlere mi hizmet ediyor yoksa sahiden internet deneyiminizi iyileştiriyor mu?

iOS 9 ile birlikte gelen Wi-Fi Asist özelliği, güncelleme yayınlandıktan kısa bir süre sonra ciddi manada eleştirilere maruz kalmıştı. Wi-Fi sinyalinin yeterince iyi olmadığı durumlarda kablosuz ağ bağlantısı yerine data erişimine sezgisel olarak geçiş yapan işletim sistemi, bu durumun farkına varmayan kullanıcıların internet paketlerine yüksek kullanım olarak yansımıştı.

Sosyal medya sitelerinde bir çok kullanıcı bu özelliği kapatılmasının daha doğru olduğunu açıklamış hatta Apple’ı operatörlere hizmet etmekle suçlamıştı. Bunun üzerine Apple sessiz sedasız bu işlevin çalışma mantığına dair bir dizi ipucu yayınladı. Bu açıklamalara göre Wi-Fi Assist için üç ana kriter mevcut. Bunlar şöyle:
  • Wi-Fi Assist, roaming esnasında kesinlikle otomatik olarak data paketinizi kullanmıyor,
  • Wi-Fi Assist, uygulamalar telefonun ekranında açıkken devreye giriyor. Arka planda indirme yapılırken kesinlikle aktif olmuyor.
  • Wi-Fi Assist üçüncü şahıslar tarafından geliştirilmiş yazılımlar üzerinden ses veya video yayınları alınırken ya da e-posta ek gibi büyük boyutlu dosya ekleri indirilirken devreye girmiyor ve internet paketinizi tüketmiyor.
Wi-Fi Assist özelliğinin hattınıza tanımlı internet paketlerinde çok küçük ölçekli kullanımlarla etkisinin görüleceğini iddia eden Apple’ın bu ifadesi bir genelleme tabi ki. Haliyle kullanım alışkanlıklarına göre tüm bu niteliklerine rağmen ciddi tüketimlere neden de olabilir. Bu arada son bir hatırlatma; her iOS 9 güncellemesinde Wi-Fi Assist özelliği kapatsanız bile yeniden aktive oluyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9202 kez okundu.
19 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, Wi-Fi Assist ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim