Anlık Bildirim

iOS cihazları Android cihazlarından daha fazla yazılımsal hataya sahip

Blancco Technology tarafından kendi performans uygulamaları ile toplanan bilgilere göre iOS cihazları Android cihazlarından daha fazla yazılımsal hataya sahip.

Yıllardır mobil işletim sistemleri arasında verimlilik ve denge konusunda tartışmalar yaşanır durur. Bir dönem iOS işletim sisteminin en stabil ve verimli işletim sistemi olduğu savunulurdu ancak son analizler ibrenin Android cihazlardan yana olduğunu gösteriyor.

Blancco Technology tarafından kendi performans uygulamaları ile toplanan bilgilere göre iOS cihazları Android cihazlarından daha fazla yazılımsal hataya sahip. Ölçüm yapılan süreçte, iOS cihazlarının performans hataları yüzde 58 oranında seyrederken, Android cihazlarının performans hataları ise yüzde 35 olmuş.

iOS

iOS ekosisteminde en fazla hata gösteren cihaz iPhone 6 olarak öne çıkıyor. Hata oranı yüzde 29 iken, iPhone 6S modelinde oran yüzde 23. iPhone 6 Plus yüzde 14 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Ekosistemde en çok karşılaşılan sorunlar ise yüzde 65 ile uygulama çökmesi. Test boyunca, cihazların yüzde 50’sinde uygulama çökmesi ile karşılaşılmış. En fazla çöken uygulama yüzde 17 ile Snapchat. Daha sonra Instagram yüzde 9 ile onu takip ediyor.

Diğer performans hatalarına bakacak olursak ikinci sırada yüzde 11 ile WiFi problemleri geliyor. Ahize sorunları yüzde 4, mobil veri sorunları yüzde 4, sinyal kalitesi ise yüzde 2 oranında sorun çıkarıyor.

Android

Android tarafında ise en fazla Samsung telefonları hatalara açık. Samsung telefonlarının yüzde 26 oranında performans hataları gösterdiği ifade ediliyor. Daha sonra Lenovo ve LeTV geliyor. Motorola yüzde 11 ile dördüncü sırada yer alıyor. Android ekosisteminin en fazla hatalara sahip olan akıllı telefonu ise yüzde 10 ile Le 1S modeli. Daha sonra ise Le 1S Eco modeli yüzde 7, Lenovo Vibe K5 Plus modeli yüzde 6, Lenovo P1m modeli yüzde 4 ve Lenovo K3 Note modeli yüzde 4 ile onu takip ediyor.

Ekosistemde en çok karşılaşılan yine uygulama çökmesi. Test süresince cihazların yüzde 23’ü uygulama çökmesi sorunu ile karşılaşmış. En çok çöken uygulama Google Play servisleri. Google rehber senkronizasyonu, kişiler, galeri ve TouchWiz yazılımları yüzde 5 çökme oranına sahip. iOS platformunun aksine sosyal medya uygulamaları Android tarafında daha stabil görünüyor.

İşletim sistemi sahipleri ve geliştiriciler sürekli yeni optimizasyonlar yaparak performans sorunlarının önüne geçmeye çalışıyor ancak sürekli ortaya çıkan yeni hatalar kullanıcıları rahatsız etmeye devam ediyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7822 kez okundu.
27 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim