Anlık Bildirim

iOS cihazlarla 2K çözünürlükte video çekebilen yeni iOS uygulaması: Ultrakam

Hassan Uriostegui adlı geliştirici tarafından iOS 7 işletim sistemli iPhone, iPod Touch ve iPad için hazırlanan en yeni video uygulaması Ultrakam, verdiği 2K çözünürlükte çekim desteğiyle dikkatlerine üzerine çekiyor.
Daha çok profesyonel kullanıcılar hedef alınarak hazırlanan evrensel iOS uygulaması Ultrakam, sağ ve sol tarafına yerleştirilmiş menüleriyle oldukça sade bir kullanım yapısı ortaya koyuyor ve bünyesinde Time-Lapse (Zaman atlamalı video) ile Slow Motion (Yavaş çekim video) modlarını barındırıyor. Esas farkını iPhone 5 üzerinde 1936 x 1146 piksel çözünürlükte saniyede 20 kare, iPhone 5S üzerinde ise 2240 x 1672 piksel çözünürlükte saniyede 20, 24 ve 30 kare çekim yapabiliyor olmasıyla koyan uygulama, H.264 iFrame ile M-JPEG gibi farklı kodekleri aktif olarak kullanabiliyor. Bu çekim değerleriyle 1080p'den %70 oranında daha fazla piksel yakalayabilen ve doğal olarak yüksek çözünürlüklü ekranlarda çok daha iyi bir deneyim sunabilen Ultrakam, ekran üzerinden yapılacak dokunma hareketleriyle beyaz ayarı, pozlama ve netleme gibi ayarları da yapabiliyor. 2K çözünürlükteki bir dakikalık videonun 3GB tuttuğu belirtilen uygulama, ses tarafında ise CAF formatında 2CH Linear PCM Audio 44.1K kayıt gerçekleştiriyor.
iOS cihazlara 2K çözünürlükte video kaydı desteği veren ilk uygulama olarak tanıtılan Ultrakam, 12,00 TL fiyat etiketiyle buradan elde edilebiliyor. Uygulamanın tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim