Anlık Bildirim

iOS sürüm düşürme ve yükseltme için Prometheus geliyor

Tihmstar tarafından duyurulan Prometheus isimli araçla, iPhone kullanıcıları cihazlarının yazılımlarını Apple'ın imzalamayı durdurduğu herhangi bir iOS sürümüne düşürüp yükseltebilecekler.
Jailbreak kullanıcıları için harika haberler var. Yakında cihazlarınızı Apple'ın imzalamayı durdurduğu herhangi bir iOS firmware yazılımına düşürebilmeniz veya yükseltebilmeniz mümkün olacak. Prometheus, iPhone'unuzu, iPad'inizi ve iPod touch'ınızı imzasız firmware'e yükseltmenizi veya düşürmenizi sağlayacak.
Tihmstar tarafından duyurulan Prometheus isimli yeni araç, kullanıcıların kendi cihazlarının yazılımlarını zahmetsizce düşürmesine veya yükseltmesine olanak tanıyacak. Ancak bu şimdilik yalnızca 64 bit cihazlar için geçerli. Daha sonra 32 bitlik cihazlar desteklenmeye başlayacak.
Bunun olabilmesi için büyük bir önkoşul var: yükseltme veya düşürme yapacağınız firmware için SHSH kaydı almış olmanız gerekli. Ancak sadece normal kayıt yetmiyor; bunların yeni .shsh2 formatında saklanması lazım. Tihmstar'ın tsschecker adlı yeni aracını (GitHub indirme bağlantısı) kullanarak bunu yapabilirsiniz.
Bir diğer önkoşul da jailbreak'lı bir firmware kullanıyor olmanız. Örneğin şu anda iOS 10.1.1 kullanıyorsunuz diyelim. Yazılımınızı iOS 9.3.3 sürümüne düşürmek isterseniz mevcut iOS 10.1.1 sürümü jailbreak'lı olmalı. Ve elbette, iOS 9.3.3 için oluşturulan SHSH kaydı da .shsh2 biçiminde kaydedilmelidir.
Tihmstar, Prometheus'un yılbaşı gecesinde hazır olacağını ve kullanıma sunulacağını söylüyor. Bu nedenle takvimlerinize not almanızda fayda var. Ayrıca, aşağıdaki videoya göz atarak Prometheus'un nasıl çalışacağını izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
32549 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, upgrade ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim