Anlık Bildirim

Hackerler sadece 35 dolarlık küçük bir kutuyla tüm ağ kontrolünü ele geçirilebilir

Minnesota merkezli RedTeam Security tarafından oluşturulan Raspberry Pi tabanlı küçük bir cihaz, hackerların hedef ağların tüm kontrolünü ele geçirebilmesini sağlıyor.
Minnesota'dan RedTeam Security adlı beyaz şapkalı bilgisayar korsanları, şirketlerin güvenlik açıklarını açığa çıkararak siber saldırıları önlemelerine yardımcı oluyor. Bunu yapmanın yollarından biri de binaya girip ağa uzaktan erişim yetkisi veren küçük bir bilgisayar kurmak. Üstelik sistem şaşırtıcı derecede iyi çalışıyor.
Tüm bunların hepsi PlugBot adı verilen, hackerların bir ağa içten sızmasına yardımcı olan bir cihaz sayesinde gerçekleşiyor. Bu küçük kutunun ağa yerleştirilmesi lazım. Bu nedenle fiziksel olarak hedef konuma kurulması gerekli. Kurulduktan sonra, uzaktan kumanda edilebiliyor.
PlugBot, kötü amaçlı yazılım (malware) yüklemek ve ağa erişim sağlayarak tehlike yaratmak için oluşturulmuş. RedTeam Security, cihazı sadece 35 dolarlık bir Raspberry Pi bilgisayar kullanarak hazırlamış durumda. Sistemin çalışmasını sağlayan yazılımın açık kaynak kodlu olduğunu ve çevrimiçi platformda ücretsiz olarak sunulduğunu da ekleyelim.
Beyaz şapkalı korsanlar bu güvenlik araştırma projesinin PlugBot Bot ve PlugBot Command & Control olmak üzere iki bileşenden oluştuğunu söylüyorlar. Ekipi ayrıca PlugBot projesinin şirketlerin güvenlik açıklarını belirleyerek kendilerini korumalarına yardımcı olmak için yapıldığının altını çiziyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim