Anlık Bildirim

iPhone 4S batarya sorunu Zaman Dilimi Ayarları seçeneğinden kaynaklanıyor olabilir


Geçtiğimiz yıl iPhone 4 piyasaya sürüldüğünde en çok konuşulan konu anten problemlerinin ortaya çıkmasıydı. Yeni iPhone 4S modelinde ise anten problemi giderildi ancak bu kez kullanıcılar batarya problemlerinden şikayet etmeye başladılar. Apple mühendisleri batarya sorunu karşısında çalışmalarını sürdürürken problemin kaynağıyla ilgili ilginç bir çözüm bulundu.

SlashGear sitesinin yazarları iPhone 4S modelinde bulunan Sistem Hizmetleri altındaki Ayarlar sayfasında Zaman Dilimi Ayarlama seçeneğini kapalı duruma getirdiklerinde pil kullanımının önemli ölçüde düştüğünü fakettiler. 

Seçenek kapalı durumdayken 1.5 saati aktif olmak üzere 7 saatlik kullanımın ardından pil seviyesi yüzde 80'i gösterdi. Yani 7 saatte yüzde 20'lik bir batarya kullanımı oldu. Yapılan deney iPhone 4 ve iPhone 3GS üzerinde de aynı sonucu verdi.

Uzmanlar batarya probleminin donanımsal değil Zaman Dilimi Ayarlama ile ilgili bir iOS 5 bug'ından kaynaklı olduğunu belirtiyor. Zaman Dilimi Ayarlama özelliği açık olduğunda bölgeler arası yolculuklarınızda iPhone 4S otomatik olarak o zaman dilimine geçiş yapıyor. Kapalı durumda ise manuel olarak ayarlanması gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25852 kez okundu.
16 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 4s
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim