Anlık Bildirim

iPhone 4S'in yeni anten sistemi, Apple'ın başını ağrıtabilir

Geçtiğimiz sene iPhone 4'deki anten tasarımından dolayı yaşadığı antennagate skandalından sonra bu sene iPhone 4S'de farklı bir anten sistemine yer veren Apple'ın başı yine anten sisteminden dolayı ağrıyabilir.

Şimdilik iPhone 4S'deki anten tasarımının ne şekilde çalıştığıyla ilgili elimizde detaylı bir bilgi bulunmuyor ancak Apple'ın ifadesine göre tasarımın en önemli noktası; telefonun birden fazla anten arasında otomatik olarak geçiş yapabilmesi. Danimarka'lı profesör Gert Frølund Pedersen'e göre bu sistem, geçtiğimiz sene iPhone 4'de karşılaşılan anten problemine karşı alınabilecek başarılı bir çözüm. Fakat profesöre göre burada bir sorun var; Apple'ın bu teknolojiyi kullanabilme hakkı bulunuyor mu ?

Pedersen ve Aolborg Üniversitesi'ndeki akademisyenlerin böyle bir soru sormalarının temel nedeni ise kendilerinin 2007 yıılında benzer bir teknolojiyle ilgili iki patenti Samsung'a satmış olmaları. Apple'ın bu tasarımı kullanırken, o patentlerle ilgili sorun yaşayacağını belirten Prof. Pedersen, görüşlerini şöyle dile getiriyor;

"Kesin olarak Apple'ın bu patentleri ihlal ettiğini söyleyemem ancak; bu patentleri ihlal etmeden telefonun birden fazla anten arasından doğru anteni seçmesini sağlayacak çok fazla yol bulunmuyor."

Pedersen ve arkadaşlarının 2007 yılında Samsung'a sattıkları patentlerinden ilki iletişim sistemlerinde anten seçim tasarımı ve yöntemini, diğeri ise bu sistemlerde terminal (uç birim) gücünün dengelenmesini konu alıyor. Her iki patent hakkında detaylı bilgilere bu bağlantılardan ulaşabilirsiniz; 1& 2.

Pedersen'in açıklamaları bunlarla sınırlı değil. Profesöre göre Apple'ın bu teknolojiyi "yenilikçi" olarak duyurması doğru değil;

"Apple'ın bu teknolojiye yeni demesi doğru değil. Bu sistem çok uzun yıllardır kullanılmakta. Başta, kablosuz DECT telefonlarda ve diğer bazı telefonlarda."

Danimarkalı ComOn. sitesinde yer alan habere göre, Apple'a kısa bir süre önce kablosuz teknolojilerle ilgili dava açan Samsung, Pedersen'in bahsettiği patentleri şimdilik davalarında yer vermiş değil. Diğer bir deyişle, önümüzdeki dönemde Samsung, bu patentleri de davasına ekleyerek Apple'a karşı verdiği hukuk savaşında elini güçlendirebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
48081 kez okundu.
40 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 4s
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim