Anlık Bildirim

"iPhone 5 ertelendi; çünkü A5 yongası ısınma sorunuyla karşı karşıya"

2007'den bu yana yeni nesil iPhone'ları Haziran-Temmuz döneminde satışa sunan Apple, bu sene bu geleneği bozmuş ve WWDC 2011'de 5.Nesil iPhone yerine iOS 5'i tanıtmıştı. Birçok kişiye göre Apple'ın bu döngüyü bozmasının iki temel sebebi, Ocak ayında satışa sunulan Verizon iPhone ile üretimindeki zorluklar nedeniyle çıkışı yaklaşık 1 sene ötelenen beyaz iPhone 4'ün Nisan ayının son döneminde satışa sunulması idi. Fakat, Asya'dan gelen son haberler, yeni iPhone'un ertelenmesinin altında çok daha farklı bir sebep yatıyor olabileceğini gösteriyor.

Çin merkezli Sohu.com sitesinde yer alan makaleye göre, geçtiğimiz sene Antennagate skandalının altına imza atan Apple Mühendisleri, bu sefer de tabiri caizse Heatgate yani ısınma sorunuyla karşı karşıya kalmış durumdalar. 5.Nesil iPhone'un, tıpkı iPhone 4 gibi bir önceki nesile göre radikal değişikliklere sahip olmasının planlandığını iddia eden Sohu.com, planların ise beklenmeyen bir ısınma sorunundan dolayı ertelenmek zorunda kaldığını ifade ediyor. İddiaya göre, iPad 2'de de kullanılan A5 yongasının boyutsal olarak daha küçük olan çözümü iPhone'da aşırı ısınma sorununa sebep oluyor. (Kısa bir hatırlatma; Apple, daha büyük batarya ve daha ince bir tasarım için iPhone'larda iPad'lerde kullandığı işlemcinin boyutsal olarak daha küçüğünü kullanmayı tercih ediyor.)

iPad'deki A4'e göre daha küçük boyutlardaki, iPhone 4'e özel A4 yongasının telefondaki konumu
Bu durum karşısında Apple'ın yeni iPhone'un çıkış tarihini Haziran-Temmuz döneminde, Eylül dönemine ötelediğini belirten site, Cupertino'lunun bu sorunun önüne hala geçebilmiş olmadığını bu yüzden radikal değişikliklere sahip yeni modelin yerine, Eylül ayında iPhone 4 ile benzerlik gösteren (tıpkı iPhone 3G-iPhone 3Gs'de olduğu gibi) iPhone 4S olarak tabir edilen modeli satışa sunacağını iddia ediyor. Sohu.com, iPhone 4S'in iddia edildiği gibi 8 Megapiksellik kamerasının yanı sıra Gorilla Glass ekrana sahip olacağını ve 4.Nesil iletişim ağına destek vereceğini belirtirken; gücünü iki çekirdekli bir işlemciden almasının muhtemel olduğunu söylüyor. Fakat Apple'ın ilk çift çekirdekli işlemcisinin A5 yongası olması, akıllarda soru işaretine sebep olurken; birçok kaynağın iPhone 4S olarak tabir edilen cihazın, kullanıcıyla buluşacak ticari versiyon olmadığını, geçen sene prototip kriziyle sarsılan Apple'ın iPhone 5'in internete sızmasını engellemek amacıyla bu telefonun donanımını iPhone 4 kasasında test ettiğini söylediğini belirtmekte fayda var.

Sohu.com'un iddiasının doğru çıkıp çıkmayacağını birkaç ay içersinde öğreneceğiz, fakat iddianın doğru çıkması halinde 2012 yılında Apple'ın iPhone'un yaşam döngüsünü eskiye döndürerek 6.Nesil iPhone'u Haziran ayında tanıtması muhtemel görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17634 kez okundu.
23 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 5, a5 ve iphone 4s
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim