Anlık Bildirim

iPhone 5 ve 5S modellerindeki Wi-Fi hatası davalık oldu

Mobil cihazlarda bazen kullanıcının farkında olmadığı açıklar, büyük zararlar doğurabiliyor. iPhone 5 ve iPhone 5S modellerindeki bu tür bir açık, hücresel veri kullanımının tavan yapmasına yol açıyor

Son dönemde Apple'ın iPhone modellerinde kullandığı bazı teknolojiler nedeniyle sık sık müşteriler tarafından dava edildiğine şahit oluyoruz. iOS 9 işletim sistemi ile gelen Wi-Fi Assist özelliğinin davalık olmasının ardından, yeni bir dava da iPhone 5 ve 5S modellerindeki Wi-Fi hatası nedeniyle açıldı.

Aslında konu oldukça eskiye dayanıyor zaten bahse konu modeller de oldukça eski. 2012 yılında bazı iPhone 5 kullanıcılarının; sürekli Wi-Fi ağlarını kullanmalarına rağmen, hücresel veri kullanımının belirgin şekilde artış gösterdiği ile ilgili şikayetleri ortaya çıkmıştı. Hatanın sebebi ise oldukça ilginç. 

Kullanıcılar Wi-Fi açık iken uzun süreli video izlediklerinde, grafik birimi içerikleri işleyerek ekrana yansıtıyor. Bu esnada cihazın işlemcisi, görevi olmadığı için bataryadan tasarruf etmek adına uyku moduna geçiyor. Uyku moduna geçtiği anda da kontrol ettiği bağlantı seçenekleri boşa çıkıyor ve telefon LTE üzerinden veri aktarmaya başlıyor. Bu nedenle de çok yüksek faturalar geliyor. Daha çok Verizon operatöründe rastlanan bu sıkıntı, yayımlanan bir yama ile giderildi ve hatadan etkilenen kullanıcıların harcadıkları veriler için ücretlendirme yapılmadı. 

Hagens Berman hukuk bürosu, yaptığı araştırmada aynı dönemde AT&T kullanıcılarının da aynı sıkıntıdan dolayı mağdur olduklarını ancak o dönem Apple tarafından herhangi bir yama yayımlanmadığını tespit etti. Kullanıcıların mağduriyeti devam ederken, piyasaya sürülen iOS 7 işletim sistemli AT&T iPhone 5S versiyonunda da bu hata giderilmedi. Böylece yıllarca bu sıkıntı devam etti. 

Thomas Palmer adındaki kullanıcıyı temsil eden hukuk bürosu, müvekkilinin uzun bir süre mağdur edildiğini belirterek Apple aleyhine tazminat davası açtı. Dava şimdilik tek bir kişi adına olsa bile, konu aydınlandıkça hatadan mağdur olan diğer kullanıcılar da müdahil olmaya başlayacaktır. Apple tarafından konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim