Anlık Bildirim

"iPhone 6 kamerası 8MP çözünürlüğü devam ettirecek"

'iPhone 6 kamerası 8MP çözünürlüğü devam ettirecek'

Android ve Windows Phone tarafında üst seviye akıllı telefonların kamera çözünürlüklerinin artık 20MP sınırını zorlamaya başladığına şahit olurken Apple ise 3 nesildir iPhone kamera çözünürlüğüne dokunmuyor. 

Farklı teknolojilerle kameranın düşük ışık gibi pek çok konuda çekim kalitesini artıran Apple, 8MP çözünürlüğü korumayı tercih etti. Yeni iddialar bir nesil daha çözünürlüğün devam edeceğini işaret ediyor.

iPhone 5S kamerası 8MP çözünürlükte iken f/2.2 diyafram aralığı ile geliyordu. Megapiksel kavramının kameranın gerçek performansını ortaya koymadığı bilinse de iPhone 5S kamerası yer yer Galaxy Note 3 ve LG G2 modellerinden geride kalıyordu.

İddialara göre Apple yeni iPhone modelinde çözünürlüğü korurken sensör boyutu ve diyafram aralığında değişiklikler olacak. Sensörün boyutu 1/2.6 inç olarak belirlenirken, diyafram aralığı da f/2.0 ölçüsünde olacak. Bu gelişmelerin özellikle düşük ışıkta çekim kalitesini artıracağı belirtiliyor.

Kameranın diğer bir dikkat çekici tarafı ise optik imaj dengeleme - OIS desteği sunacak olması. Piyasada sınırlı sayıda akıllı telefonda yer alan OIS desteği sayesinde yeni iPhone önemli bir avantaj elde edecek. Apple'ın CMOS sensör bileşenini Sony'den, diğer bileşenleri ise LG ve Sharp'tan tedarik edeceği ifade ediliyor. 

Yeni iPhone modelinin ne zaman lanse edileceği konusu ise halen tartışmalara konu oluyor. Bazı kaynaklar Temmuz ayını işaret ederken, bazı kaynaklar ise Eylül ayında ısrar ediyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10729 kez okundu.
83 kişi, toplam 88 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim