Anlık Bildirim

iPhone satışları Avrupa'da düşüşte


Ekim ayındaki lansmandan bu yana dünya çapında milyonlarca iPhone 4S satılırken iPhone 4 ve 3GS modelleri de hatırı sayılır başarılar elde etti. Buna rağmen ekonomik belirsizlik yaşayan bölgelerde aynı durum sözkonusu değil.

Kantar Worldpanel ComTech firmasının Avrupa bölgesinde iPhone'a olan talebi mercek altına aldığı araştırmasına göre ekonomik zayıflık ve rakip modellerin düşen fiyatları nedeniyle bu bölgede iPhone modellerine olan talepte azalma yaşanıyor.

iPhone 4S satışları Birleşik Krallık'ta Apple'ın yükselişini garantilese de kıta olarak Avrupa'da düşen bir ilgi ve pazar payı sözkonusu.

Birleşik Krallık, ABD ve Avustralya'da son 12 haftada Apple yüzde 10 dolayında pazar payını artırdı. Ancak global olarak Android işletim sisteminin hakimiyeti Apple'ı aşağı çekiyor. Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'da yüzde 5-10 arası pazar payı gerilemiş durumda. 

Avrupa'nın pek çok ülkesinde ekonomik zayıflıktan ötürü artık fiyatlara karşı tüketicide bir hassasiyet oluşmuş durumda. Pahalı Apple modelleri bu bakımdan tercih edilmemeye başlıyor. Avrupa'da yerli sanayinin 3. çeyrekte yüzde 0.2 artması 1930'lu yıllardan beri en kötü dönemin yaşandığını gösteriyor. Avro bölgesindeki daralma yatırımcı ve tüketici güvenini sarsıyor.

Bu dönemde pahalı modellerin yanında ucuz modellerle de piyasada bulunan Android işletim sistemi, Google'a dünya pazarlarında yüzde 46 ile yüzde 61 arasında bir pay kazandırdı. En yüksek oran ise yüzde 61 ile Almanya'da. Bu ülkede Galaxy SII en çok satılan akıllı telefon oldu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7380 kez okundu.
34 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 4s, iPhone 4
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim