Anlık Bildirim

İBB'nin başlattığı Askıda Fatura uygulamasına siber saldırı gerçekleşti

İBB'nin bu zorlu süreçte ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla başlattığı Askıda Fatura uygulamasına yurt dışı kaynaklı bir siber saldırı gerçekleştiği açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu zor günlerde ihtiyaç sahibi aileler ile hayırseverleri buluşturmak için Askıda Fatura uygulaması başlatmıştı. Bugün yapılan açıklamada uygulamanın ödeme sistemine yurt dışı kaynaklı bir siber saldırı gerçekleştiği belirtildi.

Söz konusu saldırıyı Twitter hesabından duyuran İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Askıda Fatura kampanya web sayfamıza dün gece yurt dışı kaynaklı saldırı olduğu için, yurt dışı erişime kapatmak zorunda kaldık” ifadelerine yer verdi. Ongun, kampanyaya dair son verileri de paylaştı. Buna göre, Askıda Fatura uygulaması kapsamında toplam bedeli 5 milyon 27 bin 92 lira olan 41.883 fatura ödendi.

Askıda Fatura uygulaması nedir?

https://askidafatura.ibb.gov.tr adresinden erişilebilen Askıda Fatura sistemine, İBB tarafından onaylanmış ihtiyaç sahibi aileler ödeme güçlüğü çektikleri faturalarını bırakıyor. Dileyen herkes yine bu adres üzerinden sisteme erişip askıda bırakılmış bu faturalardan istediklerini ödeyerek dayanışmaya katkı sağlayabiliyor.

Kimler askıya fatura bırakabilir?

Askıya sadece İBB tarafından sosyal yardım talebi onaylanmış kişiler fatura bırakabiliyor. Daha öncesinde sosyal yardım talebinde bulunmamış kişiler ise https://sosinc.ibb.gov.tr adresi üzerinden başvuruda bulunarak bu süreci başlatabiliyor. Süreç sonunda ihtiyaç sahibi olduğu İBB tarafından onaylanan kişilerin de sonrasında askıya fatura bırakması mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14058 kez okundu.
53 kişi, toplam 54 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, ibb askıda fatura ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim