Anlık Bildirim
 
Günümüzde Tıbbın teknoloji ile desteklenmesi sonucunda gittikçe daha etkili tedavi çözümlerinin geliştirilmesinin yanı sıra ilaçların geliştirilmesinde de zamandan tasarruf ediliyor.

Bunun son örneği ise bir yapay zeka şirketi olan İsveçli Exscientia ile Londra merkezli dünyanın önde gelen ilaç firması GSK (GlaxoSmithKline) arasında gerçekleşen anlaşma oldu. Anlaşmaya göre GSK, yapay zeka şirketine 43 milyon Pound’a varan ödeme yapacak. Tabi bu rakam şu anda hedeflenen yaklaşık 10 hastalık için ilaç geliştirmede başarılı olunması durumunda firmanın kasasına girecek.

Harcanan zamandan ve maliyette gelişme

Eğer sistem başarılı olursa hali hazırda insanlar üzerinde test edilmeye hazır ilaçlar üzerinde uygulanmaya başlanacak. Şirketin CEO’su Andrew Hopkins çözümlerinin maliyetleri ve harcanan zamanı dörtte birine indireceğini belirtti.
İlaçların geliştirilmesinde yapay zeka kullanılacak Tam Boyutta Gör

Son olarak her ne kadar faydalı bir teknik de olsa bilim adamlarının konu hakkında şüpheleri yok değil. Bunun sebebi ise yeni yöntemin geleneksel yöntemler kadar başarılı olup olmadığına dair bir kanıtın olmayışı. Yine de çalışmadan büyük bir başarı bekliyorlar. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim