Uluslararası bilim insanları ekibi, gizli verilerin kamuya açık klasik iletişim kanallarında her zamankinden daha güvenli bir şekilde korunmasına izin veren "mükemmel gizlilik" sağlayan tek seferlik, bilgisayarla iletişim kurmayan bir iletişim kullanarak bilgilerin kullanıcıdan kullanıcıya gönderilmesini sağlayan optik yongalar üretti.
İlginizi Çekebilir
Ayrıca Bkz. "Oppo'nun giriş seviyesi telefonu A8 piyasaya sürüldü"
Araştırma ekibinden Profesör Andrea di Falco: "Bu yeni teknik, korsanlar tarafından kesinlikle kırılamaz. Bu, herhangi bir mesafeyle ayrılmış, ışık hızına yakın ultra hızda, ucuz ve elektronikle uyumlu optikte kullanıcılar tarafından değiştirilen iletişimin gizliliğini korumak için kullanılabilir." diyor.
Geleneksel iletişime göre daha az yer kaplıyor
Mevcut standart şifreleme teknikleri bilginin hızlı bir şekilde gönderilmesine izin veriyor ancak gelecekteki bilgisayarlar ve kuantum algoritmaları tarafından kırılabilir. Araştırma ekibi, verileri şifrelemek için yeni yöntemlerinin kırılmaz olduğunu, mevcut iletişim ağlarını kullandığını ve ağlarda geleneksel şifreli iletişimden daha az yer kapladığını söylüyor.
Araştırmacıların söylemlerine göre yeni yöntem, mesajları korumak için klasik fizik yasasını ve özellikle de termodinamiğin ikinci yasasını kullanıyor. Yöntem mükemmel bir gizlilik sağlıyor yani bir bilgisayar korsanı iletişimde yer alan bilgilere asla erişem sağlayamayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Habere konu olan Teknoloji hakkında öğrendiğimiz tek şey:
Yeni yöntem, mesajları korumak için klasik fizik yasasını ve özellikle de termodinamiğin ikinci yasasını kullanıyor. "bari ikinci yasanın ne olduğunu yazsaydınız."
ben yeni teknolojinin ne olduğu ile ilgili hiç bir şey anlamadım ama şunu çok iyi anladım: "kesinlikle kırılamaz çünkü böyle bir şey yohhhh"
1.el elden üstündür
2.çivi çiviyi söker
tamam mı ekrem 71 kardeşim :)
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
4264 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
optik yonga, siber güvenlik ve