Anlık Bildirim

İletişim gizliliğinde devrim yaratacak yeni güvenlik sistemi

Uluslararası bir araştırma ekibi tarafından oluşturulan yeni, ele geçirilemez bir güvenlik sistemi araştırmacıların iddialarına göre iletişim gizliliğinde devrim yaratmaya hazırlanıyor.

İletişim gizliliğinde devrim yaratacak yeni güvenlik sistemi Tam Boyutta Gör

Uluslararası bilim insanları ekibi, gizli verilerin kamuya açık klasik iletişim kanallarında her zamankinden daha güvenli bir şekilde korunmasına izin veren "mükemmel gizlilik" sağlayan tek seferlik, bilgisayarla iletişim kurmayan bir iletişim kullanarak bilgilerin kullanıcıdan kullanıcıya gönderilmesini sağlayan optik yongalar üretti.

Araştırma ekibinden Profesör Andrea di Falco: "Bu yeni teknik, korsanlar tarafından kesinlikle kırılamaz. Bu, herhangi bir mesafeyle ayrılmış, ışık hızına yakın ultra hızda, ucuz ve elektronikle uyumlu optikte kullanıcılar tarafından değiştirilen iletişimin gizliliğini korumak için kullanılabilir." diyor.

Geleneksel iletişime göre daha az yer kaplıyor

Mevcut standart şifreleme teknikleri bilginin hızlı bir şekilde gönderilmesine izin veriyor ancak gelecekteki bilgisayarlar ve kuantum algoritmaları tarafından kırılabilir. Araştırma ekibi, verileri şifrelemek için yeni yöntemlerinin kırılmaz olduğunu, mevcut iletişim ağlarını kullandığını ve ağlarda geleneksel şifreli iletişimden daha az yer kapladığını söylüyor.

Araştırmacıların söylemlerine göre yeni yöntem, mesajları korumak için klasik fizik yasasını ve özellikle de termodinamiğin ikinci yasasını kullanıyor. Yöntem mükemmel bir gizlilik sağlıyor yani bir bilgisayar korsanı iletişimde yer alan bilgilere asla erişem sağlayamayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4770 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
optik yonga, iletişim güvenliği ve
2 etiket daha Güvenlik Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim