Anlık Bildirim

İlk kanı robot döktü: Tesla fabrikasında bir robot, çalışana saldırdı

Dünyadaki otomotiv ve teknoloji devlerinde olduğu gibi Tesla da fabrikalarında robotları kullanıyor. Aktarılanlara göre bu robotlardan birisi fabrikadaki bir çalışana saldırarak yaraladı.
İlk kan döküldü: Tesla fabrikasında bir robot, çalışana saldırdı Tam Boyutta Gör
Robotlar, geleceğin ayrılmaz bir parçası olacak. Bu, teknolojinin iyi tarafını da kötü tarafını da savunanlar tarafından kabul edilen bir olgu. Ancak bir süre önce teknolojinin risklerine değinenlerin elini güçlendirecek şok edici bir olay yaşandı. Teknoloji ve otomotiv devi Tesla’nın Giga Texas fabrikasında, arızalı bir robotun bir mühendise saldırdığı bildirildi.

Tesla fabrikasında trajik olay

Daily Mail'in haberine göre, olay 10 Kasım 2021 tarihinde, araç şasisinin ilk olarak monte edildiği fabrika katının bir bölümünde meydana geldi. Görgü tanıkları, yeni dökülmüş alüminyum otomobil parçalarını tutup taşımak üzere tasarlanan bir robotun, yakındaki diğer robotlar için yazılım programlamakta olan Tesla mühendisini sıkıştırdığı, çalışanın ise sırtından ve kolundan yaralandığını söylüyor. Robotun metal uzuvlarıyla yakalanan çalışandan fabrika yüzeyine önemli miktarda kan aktığı bildiriliyor. Olayın işyeri güvenliği ve otomasyonla ilişkili riskler konusundaki endişeleri artırdığı belirtiliyor.

Bu olay Tesla’nın 2021 yaralanma raporunda ortaya çıkarıldı. Raporda mühendisin işten izin almasını gerektirmediği iddia ediliyor. Raporun bir kısmında mühendisin maruz kaldığı "sıyrık, kesik, açık yaradan" bahsediliyor ve neden olan nesne bir "robot" olarak tanımlanıyor.

Tesla, olayları kasıtlı olarak eksik raporluyor

İlk kan döküldü: Tesla fabrikasında bir robot, çalışana saldırdı Tam Boyutta Gör
Öte yandan Tesla'nın Giga Texas sözleşmeli işçilerini temsil eden bir avukat, fabrikada yetersiz rapor edilen yaralanmalarla ilgili endişelerini dile getirdi. Avukata göre Tesla'nın yetkililere verdiği raporlar yaralanma vakalarını doğru bir şekilde yansıtmıyor. Açıklamalara göre eksik raporlama 28 Eylül 2021'de bir işçinin ölümüne kadar uzanıyor. O dönemde bir inşaat çalışanının sıcak çarpmasından öldüğü ancak Tesla'nın vergi teşvikleri alabilmek için yetkililere sunması gereken raporlarda bunun yer almadığı iddia ediliyor.

Öte yandan Tesla’nın tesislerindeki yetersiz güvenlik önlemleri ve standartları da zaman zaman gündeme geliyor. Son olarak Tesla’nın konu hakkında henüz bir açıklama yapmadığını belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5577 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot, Tesla ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim