Anlık Bildirim

İlk Springdale DDR 400 benchmark'ı

Computerbase.de adlı internet sitesi, Intel Developer Forum 2003'te Sisoft SANDRA 2003 ile yapılmış bir test yayınladı.

DDR 400 ve Pentium 4 3 GHz 800MHz FSB işlemcinin yeni Springdale (PE) chipsetle beraber oldukça iyi iş çıkarttığı açıkça görülüyor. 4200 civarındaki skor (bilgi verilmemiş ama muhtemelen HT açık) RDRAM'li ve Dual DDR'lı sistemlerin oldukça üstünde. Üstelik OC ile (832 MHz FSB) %4 civarında bir performans artışı sağlanmış bu da skoru 4500'lere çekmeyi sağlamış. Artış yüzdesel olarak çok fazla olmasa da bunun sebebi muhtemelen standart 800MHz'de chipset-bellek-işlemci üçgeninin zaten maksimum verimle çalışması olabilir.

İlk Springdale DDR 400 benchmark'ı

Alınan puanların bu kadar yüksek çıkmasında kullanılan DDR 400 (PC 3200) bellekler kadar 800 MHz'lik FSB'nin de oldukça büyük etkisi var. Bu da Intel'in FSB hızını yükseltmesiyle ne kadar önemli bir adım attığını gösteriyor.

Çünkü burada önemli olan ve bazen tartışmalarda uzmanların bile göz ardı ettiği minimum kuralı söz konusu. Bir işlemci ne kadar hızlı ya da performanslı olursa olsun diğer bileşenlerle yüksek hızlarda iletişim kuramadığı takdirde bu performansı hiç bir anlam ifade etmiyor.

Dual Channel DDR 400 ve Turbo Mod'lu Canterwood'ların daha da yüksek sonuçlar elde edeceğini düşünürsek AMD'yi pazarın giriş kısmı hariç zor günlerin beklediğini söyleyebiliriz. Şu andaki popülaritesini Athlon XP 1.7 ve 2.2 arası işlemcilerle koruyan firma, eğer orta ve üst katmanda başarı istiyorsa Barton'ların fiyatlarını yeniden gözden geçirmeli.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim