Anlık Bildirim

Infiniti'den değişken sıkıştırmalı geleceğin turbo motoru: VC-T

Infiniti yakıt tasarrufu ve performansa yönelik olarak anlık sıkıştırma değerini değiştirebilen yeni motoru VC-T'yi resmi olarak duyurdu. Motor ilk olarak firmanın yeni QX50 modelinde kullanılacak.
Hibrit ve elektrikli araçlar geleceğin ulaşım araçları olabilir ancak Nissan'ın alt markası Infiniti yeni geliştirdiği benzinli motoruyla sınırları zorluyor. Firmanın 2017 yılında yollara çıkaracağı QX50 crossover aracı dünyanın ilk seri üretim değişken sıkıştırmalı turbo motoruna (VC-T) sahiplik yapacak. Bu yeni teknoloji motor performanstan ödün vermeksizin önemli miktarda yakıt tasarrufu sağlıyor.
Çalışma mantığı olarak pistonun ulaştığı tepe noktasını otomatik olarak değiştiren VC-T eldeki işe göre anlık olarak motorun sıkıştırma oranını ayarlıyor. Performansa ihtiyaç duyulduğu zaman erken patlamaları önlemek ve turbodan en yüksek verimi almak için sıkıştırma oranını aşağı seviyelere çeken motor, sakin kullanımda ve ekonomik sürüş durumunda sıkıştırma oranını yüksek seviyelere çekiyor.
Infiniti'ye göre her iki durum için de en iyi sonuçları sunan 2.0 litre hacimdeki 4 silindirli motor 268 beygir güce ve 390NM tork değerine sahip. Bu yönden Nissan'ın güncel araçlarında kullandığı 3.5 litrelik V6 motoruyla aynı performans değerlerine sahip VC-T motor %27 daha az yakıt tüketimine sahip.
Reuters'a yaptığı açıklamaya VC-T'nin dizel motorların yerini alabilecek alternatif bir motor olduğunu belirten Nissan, elektrikli araçlara geçemeyen ve dizel kirliliğinden rahatsız olanlar için iyi bir seçenek olacağını söylüyor. VC-T motorlu yeni QX50'nin Paris Auto Show kapsamında 29 Eylül'de resmi olarak tanıtılması planlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12133 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
infiniti, qx50 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim