Anlık Bildirim

İngiliz bankalarından Bitcoin yasağı

ABD'deki dev bankaların kredi kartı ile Bitcoin alımını yasaklamasının ardından benzer bir adım da İngiltere'den geldi. Milyonlarca müşterisi olan Lloyd Bankacılık Grubu yasaklama kararı aldı.

İngiliz bankalarından Bitcoin yasağı Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz hafta ABD'nin en büyük iki bankası olan JP Morgan Chase ve Bank of America müşterilerinin, kredi kartıyla Bitcoin aldıktan sonra zarar etmeleri halinde borçlarını ödemekte zorlandıklarını kaydederek kredi kartı ile Bitcoin alımını yasaklama kararı almıştı. Alınan bu kararla hem bankaların finansal risklere karşı güvence altına alındığı hem de niteliksiz yatırımcıların korunduğu belirtilirken İngiliz bankalarından da benzer bir hamle geldi. Halifax, Bank of Scotland, MBNA ve Lloyd gibi köklü bankaları çatısı altında toplayan Lloyd Bankacılık Grubu kredi kartıyla Bitcoin alımını yasakladığını duyurdu.


Finansal risk ve kara para aklama endişesi

Müşterilerinin kredi kartıyla kripto para birimlerine yatırım yapmasını yasaklayan ilk İngiliz bankacılık zinciri olan Lloyd'ın sözcüsü, Guardian'a yaptığı açıklamada ''Ürünlerimizi ve prosedürlerimizi sürekli inceliyoruz ve aldığımız karar bunun bir parçası.'' ifadesini kullandı. Tabi Lloyd, alınan kararın inceleme sürecinin bir parçası olduğunu açıklasa da kararın arkasında Bitcoin yatırımcılarının borçlarını ödeyemeyeceğine yönelik endişenin yattığını düşünülüyor. Öte yandan İngiltere'de kripto paralar üzerinden kara para aklamaya yönelik operasyonlar sürerken bankaların kendilerini tehlikeye atmamak için doğrudan kredi kartıyla alımı yasaklamış olabileceği de belirtiliyor. 


Lloyd Bankacılık Grubu'nun aldığı karar kredi kartına sahip toplam 8 milyon müşteriyi etkilerken bankamatik kartlarının yasağın kapsamında olmadığı belirtiliyor. Lloyd'ın aldığı kararın ardından ülkedeki diğer bankaların da kredi kartıyla Bitcoin alımını yasaklayacağı iddia edilse de şu an için sadece Virgin Money yasaklama hareketine katılmış durumda. Lloyd'ın açıklamasından saatler sonra BBC'ye konuşan Virgin Money sözcüsü şirket politikalarını inceledikten sonra müşterilerin artık kredi kartıyla kripto para satın alamayacaklarını teyit etti. Bankamatik kartıyla ilişkin bir kısıtlama getirmeyen Virgin Money'nin 4 milyona yakın müşterisi bulunuyor.


Barclays geri adım atmadı 

İngiltere'nin en köklü bankası olan Barclays ise kredi vermeden önce geri ödenebilirliği denetlemek, şüpheli işlemleri incelemek ve riskleri yakından takip etmek için halihazırda önlemler aldıklarını belirtti ve bu önlemlerin yanında kredi kartıyla Bitcoin alımını yasaklamaya yer vermediklerini ekledi. Barclays sözcüsü de müşterilerin kredi ve bankamatik kartıyla diledikleri gibi kripto para satın alabileceklerini ifade etti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim