Anlık Bildirim

Intel işlemciye entegre grafik birimleri için performans arttırıcı yeni sürücü hazırladı

Intel işlemciye entegre grafik birimleri için performans arttırıcı yeni sürücü hazırladı
Intel yakın gelecekte işlemciye entegre grafik birimleri için 15.31 sürüm numaralı yeni bir sürüc güncellemesi sunmaya hazırlanıyor. Haziran ayında Haswell kod adlı 4. jenerasyon Core işlemci ailesini lanse edecek olan Intel, mikroişlemci mimaisindeki gelişmelere ek olarak daha büyük bir sıçramayı entegre grafik tarafında gerçekleştirecek ve şu ana kadar geliştirdiği en güçlü iGPU tasarımını Haswell ile birlikte kullanıma sunmuş olacak. 
Haswell öncesinde mevcut işlemci ailesinde de gelişim kaydetmeyi hedefleyen Intel, Sandy Bridge kod adlı 2 nesil Core işlemci ailesinden bu yana 7. sürücü güncellemesi olan 15.31 paketi ile birlikte hem çeşitli oyunlarda performans artışı sağlayacak hem de mobil sistemler için daha fazla enerji tasarrufunun kapılarını aralayacak ve OpenCL 1.2 desteği vermeye başlayacak. Yeni sürücü güncellemesinin GDC olarak bilinen Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda bildirilmiş olması da şirketin entegre grafik birimleri için oyun performansını geliştirmeye yönelik değişen stratejisinin önemli göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor. 15.31 sürüm numarlaı yeni sürücü, Intel'in entegre grafik özellikli işlemcileri için önümüzdeki hafta içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor.
Haswell ile birlikte AMD'nin entegre grafik işlemcili Fusion işlemcilerine karşı GPU rekabetinde daha fazla yol katetmeyi planlayan Intel, bazı işlemci modellerinde entegre grafik biriminin kullanıma has yerleşik bellek seçeneği de sunacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim