Anlık Bildirim

Intel Sandy Bridge tabanlı yeni nesil işlemcilerin üretimine yıl sonuna doğru başlayacak

Ürün geliştirme stratejisini tik (üretim teknolojisi) - tak (yeni nesil mimari) adını verdiği iş modeliyle şekillendiren Intel, Ocak ayında duyurduğu Westmere işlemcileriyle birlikte 32nm fabrikasyon sürecine geçmiş ve "tik" adımını tamamlamıştı. Şimdi gözler Intel'in lanse edeceği yeni nesil mikroişlemci mimarisine çevrilmiş durumda. Intel, Sandy Bridge adını taşıyan yeni mimari için merak edilen detaylara açıklık getirdi.

Intel Mimari Grubu genel yöneticisi David Perlmutter, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için hazırlanan Sandy Bridge tabanlı yeni nesil işlemcilerin, bu yılın sonuna doğru üretime gireceğini açıkladı. Westmere tabanlı mevcut Core i3 ve Core i5 işlemcilerinde olduğu gibi önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde - muhtemelen Ocak ayında - satışa sunulması beklenen yeni nesil işlemciler de 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanıyorlar.

Sandy Bridge tabanlı işlemcilerdeki en ciddi güncelleme Advanced Vector Extension adı verilen AVX komut setleri olacak. Video, resim ve ses işlemede önemli bir performans artışı sağlaması beklenen yeni komut setlerine ek olarak veri şifreleme de hız kazandıran AES-NI güncellemeleri de mimarinin bir parçası olacak. Entegre bellek kontrolcüsü ve Turbo teknolojisiyle gelecek işlemciler ilk etapta 2 ve 4 çekirdekli olacaklar.

Intel'in 6. jenerasyon entegre grafik çekirdeğine sahip olacak Sandy Bridge tabanlı yeni nesil işlemcilerin çift ve dört çekirdekli modelleri masaüstünde orta segmenti, dizüstünde ise orta ve üst segmenti hedef alacak ayrıca mobilde LV ve ULV sınıfı ultra-düşük güç tüketimli modeller de olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim