Anlık Bildirim

Intel'den Xiaomi'ye özel fiyat teklifleri

Tarihinde ilk kez bilgisayar pazarına adım atmaya hazırlanan Xiaomi'ye en büyük destek Intel'den geliyor. Firma hem fiyatlandırma hem de Ar-Ge olarak Xiaomi'nin yanında.
Xiaomi'nin bu yıl itibariyle dizüstü bilgisayar pazarına adım atacağı resmi ve gayrı resmi pek çok kaynak tarafından doğrulanmış durumda. Teknoloji dünyasında adını duyurduğu fiyat-performans dengesini dizüstü modellerine de getirmek isteyen Xiaomi, Intel ile özel bir işbirliği yapıyor. 

Sektörden gelen bilgilere göre Xiaomi, maliyeti dengede tutmak adına dizüstü modellerinde Skylake veya Broadwell tabanlı işlemciler kullanmak istemiyor. Bunun yerine Haswell tabanlı ancak güçlü modeller tercih ederek, modern bir performans sunmayı amaçlıyor. İki önceki nesil olduğu için de Intel tarafından özel fiyat teklifleri hazırlanacak. 

Xiaomi, Mi Pad 2 tablet modelinde Intel Atom X5-Z8500 yonga setine yer vererek Intel ile ortaklığın temellerini atmıştı. Dizüstü modelinde de bu ortaklık daha ileriye gidecek. Xiaomi'nin Çin'de beğenilen ve büyük kabul gören bir firma olması, dizüstü satışlarında yardımcı olacaktır. Intel sadece uygun fiyat değil Ar-Ge çalışmalarında da Xiaomi'ye yardımcı olacak. Çin'de iyi bir trend tutturabilirse hem Xiaomi hem de Intel bu ortaklıktan kazançlı çıkacak. 

Haswell serisinden Core-i7 işlemciler ve 8GB/16GB RAM seçenekleri ile firmanın farklı boyutlarda dizüstü modelleri piyasaya sürmesi bekleniyor. Fiyatlar ise 400$-500$ arasında değişen seviyelerde olacak. Xiaomi doğrudan Apple'ı hedef alacağı için rekor incelik seviyelerine ulaşması bekleniyor. Aynı şekilde ülkenin beğenilen üreticisi Huawei de yıl içerisinde dizüstü modeli üretimine girmek istiyor. Muhtemelen benzer konfigürasyonlar ve fiyat etiketleri söz konusu olacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7181 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi notebook, xiaomi intel partnership ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim