Anlık Bildirim

İnternet ağının yüzde 30'u WordPress'den besleniyor

Popüler içerik yönetim sistemi WordPress, sanal dünyada yer alan web sitelerinin yaklaşık olarak üçte birine güç veriyor. Ayrıca pazarın %60.2'sine hakim olan WordPress, ağın %30'una güç sağlıyor.
Web teknolojileri araştırma şirketi W3Techs'in verilerine göre, internet ağının %30'u içerik yönetimi için WordPress'den besleniyor. Başta blog yazarları için tasarlanan popüler içerik yönetim sistemi WordPress, zamanla e-ticaret sitelerinden portfolyo sitelerine kadar uzanan geniş bir yelpazede kullanılmaya başlandı. Kasım 2015'te internet ağının %25'ine güç veren WordPress, iki buçuk yılda 5 puanlık artış göstererek günümüzde pastanın tek başına %30'luk kısmını oluşturan bir mecra haline geldi. 
W3Techs, bir web sitesinin içerik yönetim sistemi (CMS) kullanıp kullanmadığına bakılmaksızın bu rakamlara ulaştığının altını çiziyor. Pazar payına baktığımız zaman ise WordPress'in pazarın %60.2'sine hakim olduğunu görmekteyiz. 
Sıralamaları bakımından en iyi 10 milyon web sitesinin üç aylık periyotlarını analiz ederek bu sonuçlara ulaşan araştırma şirketi W3Techs, internet sitelerinin yaklaşık olarak üçte birinin WordPress ile çalışmakta olduğunu da tespit etti. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim