Anlık Bildirim

Türk hackerlar’dan Apple’a tehdit

Geçmiş aylarda ünlülerin iCloud hesaplarının çalınması ile gündemde olan Apple, bu kez bir Türk hacker grubunun hedefi oldu. Hacker grubu Apple’a şantaj yapıyor.

Son dönemde kişisel verilerin siber saldırılar sonucunda çalınması sıkça gündeme gelmeye başladı. Bunlardan birisi ise Türk bir hacker grubuna ait. Türk Suç Ailesi adındaki grup Apple’ı tehdit ediyor.

İlginç bir saldırı hikayesi

Motherboard yayınına açıklamada bulunan grup, yaklaşık 300 milyon civarında iCloud ve Me hesabını ele geçirdiklerini, istedikleri bedel ödenmezse hesap sahiplerinin iOS cihazlarını uzaktan formatlamaya başlayacaklarını dile getiriyor. Ayrıca Twitter üzerinde de tehditler devam ediyor.

Son dönemin en ilginç hacker olaylarından birisi olduğu düşünülen olayda, grup bu konu hakkında Apple güvenlik mühendisleriyle yaptıkları mail yazışmalarını da sağlamış. Güvenlik ekibi kesinlikle bu tür bir olayda para ödemeyeceklerini karşı tarafa belirtmiş.

Türk Suç Ailesi ellerindeki hesaplar karşılığında 75 000$ değerinde Bitcoin veya Ethereum sanal para birimi veya 100 000$ değerinde iTunes hediye kartı istiyor. Hatta ellerindeki hesaplardan birini örnek olarak YouTube üzerinde de yayınlamışlar.

Bununla birlikte Apple sunucularına nasıl girildi ve bilgiler nasıl elde edildi bilinmiyor. Hacker grubu ellerindeki sayının sürekli arttığını ileri sürüyor. Ayrıca YouTube videosu hariç başka hangi ülke kullanıcılarının hesapları ele geçirildi söylenmiyor. Bu bakımdan kesin bir siber saldırı olduğunu söylemek de mümkün değil.

Henüz Apple tarafından resmi bir açıklama yapılmadı ancak hacker grubu pek çok medya organına bildiri yayınlayarak firmayı baskı altına almaya çalışıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13428 kez okundu.
45 kişi, toplam 46 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, icloud ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim