Anlık Bildirim

iOS 14 gizlilik kuralları için reklam verenler bir araya geliyor

Post-IDFA Alliance girişimi iOS 14 ile birlikte iyice katı hale gelen kullanıcı verilerinin takibi konusunda reklam verenlere eğitimler sunmayı amaçlıyor.

iOS 14 gizlilik kuralları için reklam verenler bir araya geliyor Tam Boyutta Gör

Apple’ın iOS 14 ile birlikte sunduğu reklama dayalı kullanıcı verileri erişiminin sıkı takibi haliyle reklam verenleri endişelendiriyor. Apple’ın katı kuralları nedeniyle hata yapmak istemeyen reklam verenler birbirlerine destek olmaya başladı.

Eğitim platformu kuruluyor

Bilindiği üzere iOS 14 ile birlikte reklam verenlerin kullanıcı verilerine erişmesi sıkı takibe bağlandı. IDFA bileşeni anonim olarak kullanıcıların uygulamadaki davranışlarını takip ederek reklam verenlere sunuyor. Yani uygulamalar gelişi güzel kullanıcı verilerine erişemiyor.

Diğer taraftan reklam amacıyla kullanıcı verilerine erişirken izin talep etmek gerekiyor. Böylece kullanıcı ekrana gelen uyarı penceresinde uygulamanın ne amaçla verilerine erişebildiğini görüyor.

Bu sıkı kurallar iOS 14 sonrasında reklam gelirlerinin azalmasına neden olacak. Pek çok reklam veren ilk dönemde Android tarafına daha fazla harcama yapmayı ve iOS gelişmelerini takip etmeyi tercih ediyor.

iOS 14 gizlilik kuralları için reklam verenler bir araya geliyor Tam Boyutta Gör

Bunun yanında şeffaf reklam verilerinin takibi - ATT, IDFA ve sürekli değişen veri parametreleri üreten SKAdNetwork yazılım çerçevesi hakkında reklam verenler için eğitim platformu oluşturuldu. Liftoff öncülüğünde oluşturulan platform Post-IDFA Alliance adını taşıyor ve  No IDFA? No Problem başlığı altında geçiş konusunda eğitimler sunuyor.

Fyber, Chartboost ve InMobi gibi önemli çevrim içi reklam platformları PIA girişimine dahil oldu. Webinar tarzında sürdürülecek eğitimler ile geniş bir kitleye hitap edilmesi amaçlanıyor. iOS 14.5 güncellemesi sonrasında saydığımız tüm gizlilik kuralları artık katı bir şekilde uygulanmaya başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim