Anlık Bildirim

Son günlerde küresel hareketlilik ve akıllı telefon pazarındaki durgunluk beklentisi nedeniyle, Apple'ın hisselerinde tarihi düşüşler yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta burada haberini verdiğimiz gibi 100$ sınırının da altına düşen ve 100 milyar dolar değer kaybına uğrayan Apple için analiz uzmanları da kötü bir tablo çiziyor. 

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında 700 milyar dolar ile en yüksek pazar değerine ulaşan Apple için analizler oldukça umut vericiydi. iPhone satışlarında da tavan yapan firma bununla birlikte hızlı bir düşüş trendine girdi. Geldiğimiz noktada firma son 15 ayın en düşük seviyesinde. Haliyle analizler de tam ters istikamete döndü.

Ünlü analiz uzmanı Todd Gordon, yaptığı açıklamada Apple'ın potansiyel olarak korkunç bir durumda olduğunu ve önümüzdeki dönemde Appe'ın daha büyük zorluklarla karşı karşıya kalabileceğini ifade etti. Gordon firma için 3 aşama belirlemiş durumda. Eğer hisseler 96$ seviyesinin altına inerse 81$'a giden direnç kırılmış olacak. Eğer 81$'ın da altına inerse artık Apple için 56$ seviyesine doğru yolculuk başlayacak. Bu durumda en değerli şirketler sıralamasında Apple alt sıralara doğru inecek. 

Hali hazırda Çin ekonomisindeki yavaşlama Apple'ı da etkilemiş görünüyor. Ayrıca bu yıl için iPhone satışlarında yüzde 30 azalma olacağı iddia ediliyor. Bu yüzden Apple'ın siparişlerde azaltma yaptığı ve Foxconn'un bu gelişme üzerine işçi çıkarmak zorunda kaldığı da gündeme gelmişti. Firmanın bu yıl piyasaya sürmesi beklenen iphone 6C veya iPhone 5e adındaki 4 inçlik cihazın satışlara katkı yapacağı düşünülüyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6042 kez okundu.
24 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple stocks, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim