Anlık Bildirim

AMD Vega grafikli el konsolu ile tanışın

Pek çok popüler oyunu 60 FPS seviyesine kadar oynatabilen Smach Z adlı ürün en güçlü el konsolu olma ünvanına sahip. Donanımı ise orta seviye bir oyuncu bilgisayarı gibi.

Son dönemde Windows 10 bilgisayar konfigürasyonunu el konsoluna sığdırarak taşınabilir AAA oyun tecrübesi vadeden projeleri sıkça görmeye başladık. Atom işlemcili GPD Win projesinin başarısından sonra GPD Win 2 projesi de rekor bir bağışa imza atmak üzere. Smach Z ise ortalığı toza dumana katabilir.

Smach Z neler sunuyor?

İlk olarak 2016 yılında Kickstarter üzerinde destek arayan Smach Z o dönem 4 çekirdekli AMD Falcon işlemcisi ve Radeon R7 grafik birimi ile Linux üzerinde akıcı Steam oyunları vadediyordu.

Proje üzerinde biraz daha çalışmaya karar veren ekip yaklaşık 2 yıl süren bir gecikmenin ardından bekleyenleri pişman etmeyecek bir donanım ile yeniden sahneye çıktı. Bu kez AMD Vega grafiklerle.

Smach Z sağ ve sol tarafında kontrol tuşları olan bir dokunmatik ekrandan oluşuyor. GPD serisinin aksine klavyesi yok ve yekpare bir kontrolcü tasarımında. Bu bakımdan Windows 10 bilgisayarı olarak kullanmak biraz zorlayabilir.

Konsol AMD’nin henüz duyurduğu entegre Ryzen V1000 APU’larına yer veriyor. Ryzen Embedded V1605B yongasını kullanan modelde 4 çekirdekli bir Ryzen işlemci ve Vega 8 grafik birimi yer alıyor. 6 inçlik dokunmatik ekran ise Full HD çözünürlüğe sahip.

 

AMD Vega grafikli el konsolu ile tanışın Tam Boyutta Gör

Standart versiyonda 4GB DDR4 RAM, 64GB SSD yer alırken Pro sürümde ise 8GB DDR4 RAM ve 128GB SSD ile 5MP çözünürlüğünde bir de kamera mevcut. Bunun haricinde WiFi N, Bluetooth 4.0, USB Tip-C, USB Tip-A, microUSB, DisplayPort şeklinde ortak bağlantılar belirlenmiş.

Girişim ayrıca benchmark testlerinde elde ettiği sonuçları da paylaşmış. Pek çok popüler oyunda 60 FPS seviyesi görülebiliyor. Bu da oyuncuların ilgisini çekecektir.

The Witcher 3 (720p orta seviye) ~ 40 FPS
Alien: Isolation (1080p düşük seviye) ~ 50 FPS
GTA 5 (720p normal seviye) ~ 60 FPS
League of Legends (1080p yüksek seviye) ~ 60 FPS
Rocket League (1080p normal seviye) ~ 60 FPS
Dark Souls 3 (720p düşük seviye) ~ 40 FPS
Ekran kartı bulabilmenin oldukça zorlaştığı bu dönemde Smach Z ilgi görebilir. Konsol ay ortasında 699$ başlangıç etiketi ile piyasaya sürülecek.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4983 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
konsol, el konsolu ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim