Anlık Bildirim

Nintendo Switch 2’nin performansı ve fiyatı detaylanıyor

Nintendo Switch 2 hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son raporlar Switch 2’nin teknik özelliklerine, performansına ve muhtemel fiyatlandırmasına odaklanıyor.
Nintendo Switch 2’nin performansı ve fiyatı detaylanıyor Tam Boyutta Gör
Orijinal Nintendo Switch, 2017'de piyasaya çıktığında neredeyse hiç rakibi yoktu, ancak bu sefer durum tamamıyla farklı. Steam Deck, Asus Rog Ally ve Lenovo Legion Go gibi ürünlerle rekabet kızışırken Valve ikinci nesil üzerinde çalışıyor. El konsolu pazarına Microsoft ve Sony’nin de girebileceği söyleniyor. Öte yandan Nintendo Switch 2’nin, 2025’in başlarına kadar çıkması beklenmiyor. Şimdi ise Switch 2 için teknik özellikler, performans ve fiyat detayları netleşmeye başlıyor.

Nintendo Switch 2 özellikleri detaylanıyor

Kaynaklar Nintendo Switch 2’nin donanım ve yazılım tarafında uzunca bir süredir aslında hazır olduğunu ancak lansman gecikmesinin doğrudan Nintendo ile alakalı olduğunu söylüyor. Önceki raporlar Nintendo’nun el konsolunun çıkışında çok sayıda oyun sunmak ve tedarik sıkıntısı yaşamak istemediğini söylüyordu. Dolayısıyla raporlar birbirlerini doğruluyor.

Donanım tarafındaysa Tegra T239 hakkında çıkan bilgilerin büyük ihtimalle doğru olduğu iddia ediliyor. Tegra T239 yongasının 8 ARM A78C çekirdeği, 1536 CUDA çekirdekli Ampere GPU, 128 bit genişliğinde bellek veri yolu, 8-12-16 GB RAM ve 102,4 GB/s bellek bant genişliği içerebileceği öne sürülmüştü. Bununla birlikte Tegra T239'un içindeki GPU, Nvidia Ampere (RTX 30) mimarisini temel alsa da bazı Lovelace (RTX 40) teknolojilerini barındırıyor gibi görünüyor. Ek olarak ilgili yonganın Samsung 8nm süreci üzerinde inşa edileceği belirtiliyor.

Performans tarafına geldiğimizde ise Nintendo Switch 2’nin Xbox Series S konsolunun ham performansına sahip olacağı ancak ışın izleme konusunda daha güçlü olacağı söyleniyor. Ek olarak optimize edilmiş DLSS teknolojisini de içereceği belirtiliyor. Son olarak fiyatlandırma var. Moore's Law Is Dead’e göre Nintendo Switch 2, 349 dolar ila 499 dolar arasında bir fiyata sahip olacak. Burada en mantıklı seçimin 399 dolar olacağı söyleniyor. Ancak şimdilik tüm bunların erken söylentiler olduğunu unutmamak gerekiyor.

Kaynakça https://www.techspot.com/news/102084-nintendo-switch-2-rumors-8nm-nvidia-soc-performance.html https://www.tweaktown.com/news/96565/nintendo-switch-2-handheld-xbox-series-perf-with-better-ray-tracing-console-optimized-dlss/index.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6092 kez okundu.
16 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nintendo, nintendo switch 2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim