Anlık Bildirim

Core i7-8700K satış başarısıyla Intel'in yüzünü güldürüyor

Coffee Lake serisinin en güçlü işlemcisi konumundaki Intel Core i7-8700K, pazara iyi bir başlangıç yaptı. Model son aylarda en çok gelir getiren işlemci konumunda.

Uzun yıllar üzerinde çalıştığı Zen mimarisi ile işlemci pazarında adeta yeniden doğan ve Intel’e soğuk terler döktüren AMD, bir süredir yüksek seviyelerde seyrettiği pazarda bir Intel işlemcisi nedeniyle düşüşe geçti.

Intel Core i7-8700K ezici üstünlük sağladı

Satış gelirlerine yönelik olarak yapılan yeni bir analize göre Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım aylarında AMD yüzde 50 üzerinde bir gelir payı elde ederek lider olmuş. Özellikle Ryzen 5 1600 işlemcisinin büyük satışlar yaptığı görülüyor.

Ne var ki Aralık 2017 ve Ocak 2018 aylarına bakıldığında Intel Core i7-8700K işlemcisinin adeta grafiği yıktığı görülüyor. Coffee Lake serisindeki en güçlü üye olan Intel Core i7-8700K, satışa çıktığı andan itibaren zirveyi yakalamış.

Intel’in gelir payını bir anda yüzde 60 üzerine çıkaran işlemci AMD cephesini de yüzde 40 altına zorlamış. Intel Core i7-8700K yanında diğer K serisi işlemcilerin de iyi satışlar yaptığı dikkatlerden kaçmıyor. Aslında benzer bir tablo geçen yıl da yaşanmış. Intel Core i7-7700K etkisiyle firma yüzde 50 seviyesinin altına inmemiş. Genelde yeni nesil işlemcilerin çıkışı öncesinde mevcut nesle ilginin biraz azaldığı anlaşılıyor.

Tablolara bakıldığında Intel’in hız aşırtmaya uygun K serisi işlemcilerin en fazla ilgi gören modeller olduğu anlaşılıyor. AMD tarafında ise R5 serisi ve R7 serisi pay anlamında en önde bulunuyor.

Bu yıl içerisinde daha iyi performans sergileyen Ryzen 2 serisi piyasaya çıkacak. Muhtemelen benzer dönemlerde AMD yine iyi satışlar yapacaktır ancak 10nm sürecindeki Intel Canon Lake ailesi zirveyi kapabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6104 kez okundu.
41 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel core i7-8700k ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim