Anlık Bildirim

Intel’in yaklaşık 20 yıldır düzenlediği ve bugüne kadar pek çok önemli yeniliği paylaştığı IDF geliştirici konferansı tarihe karışıyor. Firma bu yıldan itibaren IDF etkinliklerini sona erdirdiğini duyurdu.

Önemini kaybetti

Donanım Haber olarak yerinde takip ettiğimiz IDF etkinlikleri Intel’in önemli yeniliklerini paylaştığı ve dünyanın dört bir yanından heyecanla takip edilen bir konu olmuştu. Real Sense derinlik algılama teknolojisi, giyilebilir cihazlar için Curie yonga seti, Skylake ve Kaby Lake işlemciler hep bu etkinliklerde görücüye çıkmıştı.

Ağustos ayında San Fransisco’da düzenlenmesi beklenen etkinliğin neden iptal edildiği net değil ancak Intel ürün yelpazesini yeniden yapılandırdığını ve bu nedenle böyle bir kararın alındığını belirtiyor. Bundan böyle ürün duyuruları da bağımsız etkinliklerde gerçekleştirilecek.

Otoriteler Intel’in artık bilgisayar pazarından ağırlığını çekerek yapay zeka, sürücüsüz araç, Nesnelerin İnterneti, kablosuz iletişim gibi alanlara doğru kaydırdığı için IDF etkinliklerinin önemini kaybettiğini düşünüyor.

Diğer taraftan Intel’in bazı alanlarda örneğin mobil pazarda başarısız olması da IDF etkinliklerin iptaline götüren diğer bir neden olarak görülüyor. Zira Intel’in mobil platformlar için etkinlikte sözün verdiği bazı gelişmeler ya yarım kaldı ya da hiç gerçekleşmedi. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim