Anlık Bildirim

 
Intel’in Coffee Lake platformu çekirdek sayısında getireceği artış sebebiyle donanım dünyası tarafından merakla beklenmekte. Yeni nesil işlemcilere uygulanan ambargo süresi henüz dolmuş değil lakin bir inceleme ekibinin paylaştığı veriler merakımızı bir nebze olsun giderdi.

Şu ana dek gelen sonuçlar hep benchmark testlerine dairdi, dolayısıyla benchmark testleri her ne kadar oyunculara Core i7-8700K hakkında bir takım bilgiler verse de gerçek hayattaki durum halen merak konusuydu.

Oyun testleri duruma göre değişkenlik gösteriyor

1080p Ultra ayarlarda yapılan testlerde Ashes of the Singularity, The Witcher 3, Rise of the Tomb Raider, The Division ve Hitman gibi hali hazırdaki popüler oyunlara yer verilirken, bazı oyunlarda yeni model i7-7700K ile başa baş durumda bazılarında ise kaydadeğer performans artışı gözlemlenmiş.

Test sisteminde GTX 1080 Ti’ın kullanıldığını ve işlemcilerin her ikisinin de 4.5 GHz'de görev yaptığını belirttikten sonra değerlere geçelim. Olumlu sonuçlardan başlayacak olursak, örneğin Witcher 3’te i7-7700K’lı sistem ortalama 119.3 FPS alırken 6 çekirdek 12 izlekli Coffee Lake çözümünün yer aldığı kurulumda sayaç 141.8 FPS’yi göstermiş.
Intel Core i7-8700K’nın oyun testleri geldi
 
Hitman’de ise yine aynı sırayla 139.8/153.7 FPS değerleri kayda geçerken Ashes of the Singularity’de 41.8 FPS’den 48.3 FPS’ye yükseliş söz konusu. The Division ve Rise of the Tomb Raider’da ise ne yazık ki herhangi bir artış meydana gelmemiş.

Aslına bakılırsa burada oyunların işlemci bağımlı olup olmadığına göre bir artış gerçekleşmekte dolayısıyla yeni bir sistem toplamak istemek isteyenlerin oynayacakları oyuna göre değer mi değmez mi muhakemesini yapmaları faydalı olacaktır.

Benchmark skorları ve Intel'in yol haritası

Biraz da benchmarklardan söz edelim. Yeni işlemciyle ufak tefek render işlerini halletmeyi hayal eden kullanıcılar için tabi ki de güzel haber var, i7-7700K’nın 38,56 saniyede tamamladığı çoklu çekirdek testini i7-8700K 28,64 saniyede tamamlarken tek çekirdek testinde hiç bir fark yok desek herhalde yalan söylemiş olmayız.

 
Intel Core i7-8700K’nın oyun testleri geldi
Açıkçası Sky Lake'den Kaby Lake'e geçişte de yükselen saat hızları dışında bir performans artışı yoktu. Anlaşılan o ki Intel aynı mimariyle 3. kez bizlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Doğrusu çoklu çekirdeğe gerçekten ihtiyacı olmayan bir i7-6700K kullanıcısının işlemcisini biraz gıdıklamasında fayda var hatta ihtiyaçlarına göre '' bu sistem beni biraz daha götürür'' diyebilen Haswell i7-4770K'lı sisteme sahip bir oyuncu için bile benzer şeyleri söyleyebiliriz. Tabi son yargı kişiden kişiye değişen bir durum, bunun altını çizmekte fayda var.
'' O zaman güncel bir sisteme ne zaman geçeceğiz'' diye içinizden geçirdiğinizi duyar gibiyim. Söylentilere göre bazı OEM üreticileri 10 nm üretim süreciyle karşımıza çıkacak olan Cannon Lake'i pas geçerek Coffee Lake'den direk Ice Lake'a geçiş yapacaklar. Hatırlarsınız Broadwell'in de pek sesi soluğu çıkmamıştı. Benzer bir dönem bizi bekliyor anlaşılan.
Bir de 8 çekirdekli olacağı iddia edilen bir Coffee Lake işlemcisinin sadece Z390 yongasetinde çalışacağı sızıntıları da düşünüldüğünde Z370 yonga seti taşıyan bir anakarta gelecek ilk ve tek tepe model işlemci i7-8700K olacağa benziyor yani Coffee Lake için hazırlanan donanım tutkunlarının, donanım dünyasını sıkı takip edip gidişata göre karar vermesi gerekli.

Son olarak CINEBench R15 testinde de yine benzer bir tablo ortaya çıkmış: Tek çekirdek skorları birebir aynıyken, çoklu çekirdek tarafında 966 puandan 1262 puana yükseliş görünmekte. Core i7-8700K’nın fiyatı henüz kesinleşmiş değil fakat 360$ ile 400$ arasında değişen rakamlardan bahsedilmekte. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11205 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel kaby lake, intel coffee lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim