Anlık Bildirim

HAVELSAN ve TÜBİTAK ortaklığıyla PARDUS’un yaygınlaştırılması sağlanacak

Yerli işletim sistemi PARDUS’un yaygınlaştırılmasında kurumsal dönüşüm ortağı olan HAVELSAN, kamu kurum ve kuruluşların PARDUS’a geçmesi için önemli bir adım attı.
TÜBİTAK tarafından geliştirilen bir Linux dağıtım işletim sistemi olan PARDUS'un yaygınlaştırılması adına işbirliğine giden HAVELSAN, 09 Eylül 2016 tarihinde imzalanan anlaşma ile resmi kurumsal dönüşüm ortağı olduğunu duyurdu.
İşbirliği neticesinde hazırlanan uygulama planına göre PARDUS öncelikle HAVELSAN olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na bağlı şirketlerde, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı kurumlarda ve Milli Savunma Bakanlığı’nda yaygınlaştırılacak.
İşletim sisteminin bakımı ve yeni özelliklerinin geliştirilmesi konusunda da bundan böyle HAVELSAN ile TÜBİTAK ortak çalışma yürütecek. Öncelikli kurumların ardından PARDUS'un diğer kamu kurumlarında yaygınlaştırılmasına devam edilecek. İlk versiyonu 2003 yılında piyasaya sürülen PARDUS’un şu ana kadar 5 ana ve 2 kurumsal sürümü bulunuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13762 kez okundu.
33 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pardus, tübitak ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim