Anlık Bildirim

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı: İstanbul, dijital finans merkezi olabilir

Koronavirüsün getirdiği bazı zorluklar ve kripto paralardan elde edilen olumlu deneyimler bankacılık sektöründe dijital yeniliklere sahne oluyor. Bu durum Türkiye için fırsat olabilir.

İstanbul 'dijital finans merkezi' olabilir Tam Boyutta Gör

Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, dün yaptığı bir röportajda kripto paralar ve dijital finans konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

Doğan, halihazırda nakitsiz topluma geçme konusunda çalışmaların olduğunu ve ileride fiziksel paraya ihtiyacın artık daha da azalacağını belirterek, "İstanbul, dijital finans merkezi olabilir" ifadelerini kullandı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının bankacılık sektörüne etkisi konusuna da değinen Doğan, salgının etkisi ile dijitalleşmenin hayatın her alanında vazgeçilmez bir hale geldiğini ve fiziksel dünyadaki işlerin hızlıca dijitale taşındığını vurguladı.

Salgının, bu anlamda toplumun uzun vadede yaşayacağı bu geçişi hızlandırdığını ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"Hem Türkiye'de hem de dünyada yenilikçi kuruluşlara baktığımızda, rekabete ve teknolojik gelişmelere ayak uydurarak pazar payını artırmayı hedeflediklerini görüyoruz. Bu sebeple de pek çok yenilikçi ürünü geliştirmek ve mevcut ürünleri farklılaştırmak konusunda önemli yatırımlar yapılıyor. Odak noktalarında ise geleneksel bankacılığın yanında kişisel finans yönetimi ve hatta yapay zeka ile kişiselleştirilmiş finansal tavsiyeler vermek gibi konular yer alıyor. 

Fintech'ler başta olmak üzere tüm finans kuruluşları, yapacakları iş birliği doğrultusunda müşterilerine büyük ölçüde kişiselleştirilmiş ürün ve hizmetler sunmaya başlayacak. Bunun ilk örneklerini şu anda Avrupa, Amerika ve pek çok ülkede gözlemliyoruz.

Başta para olmak üzere bankacılıkta fiziksel enstrümanların dijitale dönüşeceği bambaşka bir döneme giriyoruz. Dijital uygarlık dönemi başlıyor diyebiliriz. A'dan Z'ye her şeyi dijital dünyaya taşıyacağımız bir dönem olacak. Fiziksel parayla vedalaşmaya yakın bulunuyoruz. Zaten halihazırda nakitsiz topluma geçme çabaları vardı. Fiziksel paraya ihtiyaç artık daha da azalacak. Merkeze bağlı kripto para olan dijital para fikri güçlenmeye başlamıştı ancak daha zamanı olduğu söyleniyordu. Ülkemiz, dünyadaki bu akımda dijital sistemin bir parçası olabilir. İstanbul, dijital finans merkezi olabilir."
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim