Anlık Bildirim

Jeotermal tuzlu sudan lityum üretimi için yeni yollar araştırılıyor

Araştırmacılar, artan lityum ihtiyacının karşılanması için jeotermal tuzlu sudan lityum üretimine dair daha uygun maliyetli ve çevre dostu yöntemler bulmaya çalışıyor

Jeotermal tuzlu sudan lityum üretmek için yeni yöntem aranıyor Tam Boyutta Gör

Şarj edilebilir lityum piller, mevcut teknoloji sektöründe önemli bir rol alıyor. Son yıllarda taşınabilir elektronik cihazlar ve elektrikli araç pazarlarının büyümesiyle birlikte lityum ihtiyacı da katlanarak arttı. Bu sebeple lityumu tedarik etmek de bir o kadar önemli hale geldi.

Yapılan yeni bir araştırma ise lityumu elde ederken kullanılan teknolojinin iyileştirilerek daha çevre dostu hale getirilmesine odaklanıyor.

Çevre dostu ve düşük maliyetli bir çözüm aranıyor

Lityum için küresel talebin 2050 yılına kadar yaklaşık %500 artması beklenirken lityumun elde edilmesi için yapılan birçok çalışmaya göre özellikle Kaliforniya'daki Salton Denizi'nde, lityum açısından olağanüstü derecede yüksek tuzlu su bulunuyor. Burada birçok ihtiyacı karşılayacak kadar lityumun elde edilebileceği söyleniyor.

ABD Enerji Bakanlığı'nın Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı tarafından yayınlanan yeni bir çalışma ise lityumun jeotermal tuzlu sudan çıkarılmasıyla ilgili zorlukları ele alıyor. Jeotermal tuzlu sudan lityum çıkarmak ilk defa keşfedilmiş bir durum değil ve araştırmacılar, temel olarak bu işlemin çevreye zarar vermeden daha düşük maliyetlerle gerçekleştirilebilmesini amaçlıyor.

Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı araştırmacısı Dr. Pat Dobson: "Büyük lityum kaynakları esas olarak Salton Denizi bölgesinde tespit edildi ve mevcut araştırmalar daha fazla kaynak sağlayabilir. Şimdiki temel zorluk, jeotermal tuzlu sulardan lityum çıkarma bilimini maliyet açısından rekabetçi ve çevre dostu bir şekilde geliştirmektir.” dedi.

Araştırmacılar mevcut teknolojileri inceleyerek en uygun yöntem üzerinde karar vermeye çalışıyorlar. Birçok yöntemi değerlendiren araştırmacılar, teknolojik olarak en gelişmiş lityum ekstraksiyonu yöntemi olarak inorganik sorbentler kullanılarak lityum adsorpsiyonunu gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim