Anlık Bildirim

Türk yapımı yapboz bilgisayar kasasına 2 uluslararası ödül

Hollanda'da yaşayan iki Türk vatandaşı dünyada eşi ve benzeri olmayan bir tasarımla yatay ve taşınır, yapboz bilgisayar kasası icat ederek uluslararası ödül almayı başardılar.
Hollanda'da yaşayan iki Türk'ün ortak tasarladıkları bilgisayar kasası IF Design Award 2017 ve Reddot Award 2017 ödüllerine layık görüldü. Türk ortaklardan iş adamı Muhammed Başalan, "Dünyada eşi ve benzeri olmayan bir tasarımla yatay ve taşınır, yapboz bilgisayar kasası icat ettik." dedi.
AA'nın haberine göre alüminyum bilgisayar kasaları uzmanı iki Türk geçtiğimiz yıl Tayvan'da katıldıkları bilgisayar fuarında, özel tasarlanmış bilgisayar kasaları ile alakalı kullanım ve kalite sıkıntılarının olduğunu öğrendiler. Fuarın ardından bir araya gelen ortaklar Muhammed Başalan ve Fatih Özgören bilgisayar dünyasının bu sıkıntısını çözmek için çalışmalara başlıyorlar.
Dünyada eşi ve benzeri olmayan bir dizayn ile yatay ve taşınılır, yapboz (BC1) bilgisayar kasasını icat eden girişimciler tasarımlarının üst düzey kalitede alüminyum ile tek bir parçadan yapıldığını söylüyorlar. Ortaklardan Başalan, "Kasanın vidaları bile dünyanın hiçbir yerinde satılmayan özel tasarlanmış vidalardan oluşuyor. Çünkü bilgisayarın anakartı ve diğer parçaları devamlı söküp takıldığı için farklı ve kaliteli olması lazım." diyor.
Kolaylıkla taşınabilen, son derece hafif bir kasa tasarlayan vatandaşlarımız kasanın, başka bir mekana veya ülkeye taşınması gerektiğinde aynı şekilde parçaları çıkarılıp kullanılması gereken yerde tekrar monte edilebileceğini belirtiyorlar. Ödüllü kasa tasarımı daha şimdiden Amerika'dan Avusturalya'ya, Avrupa'dan Asya'ya birçok ülkeye satılmış durumda.
Ortaklardan Başaran, dizayna çok önem verdiklerini, insanların bilgisayar kasalarını rahatlıkla oturma odasına taşıyabilmesi gerektiğini belirterek ürettikleri bu açık bilgisayar kasası ile dünyanın en köklü ve ünlü ödül kurumları olan IF Design Award 2017 ve Reddot Award 2017 ödüllerini kazandıklarını, bunun da kendileri için gurur verici bir olay olduğunu söyledi.
Şirketin resmi sayfasına http://www.streacom.com/ adresinden ulaşabiliyorsunuz. Aşağıda yer alan videoda ise fansız olarak ünlenen DB4 modeline göz atabilirsiniz.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9460 kez okundu.
31 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilgisayar, hollanda ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim