Anlık Bildirim

Kemik çimentosuna karbon lifler eklendi

Araştırmacılar yaptıkları çalışmayla kalsiyum fosfat çimetonsuna karbon lifler ekledi. Eklenen karbon lifler çimentoya fiziksel dayanıklılık sağlamanın yanı sıra çatlakların kapatılmasını da sağlıyor.

Kemik çimentosuna karbon lifler eklendi Tam Boyutta Gör

Kalsiyum fosfat veya kemik çimentosu olarak adlandırılan ve ortopedik operasyonlarda sıkça kullanılan materyal uzun yıllardır fraktürlerin tedavisi için hekimler tarafından tercih ediliyor. Şimdi ise bilim insanları kalsiyum fosfat çimentosuna karbon içeren lifler ekledi.

Kalsiyum fosfat çimentosu genellikle kırık olan kemik alanlarına macun halinde uygulanıyor ve macun donduğunda sertleşip kemik dokusunun yerini alıyor ancak donan macun aynı zamanda kırılgan bir yapıya sahip durumda bulunuyor ve hastalar ilgili bölgeye fazla yük bindirdiğinde materyal kırılabiliyor.

Karbon içeren lifler

Kemik çimentosuna karbon lifler eklendi

 

University of Würzburg ve Friedrich Schiller University Jena kurumu araştırmacıları yaptıkları yeni çalışma ile bahsedilen durumların önüne geçmek amacıyla kalsiyum fosfat çimetonsuna karbon lifler ekledi.

Eklenen karbon lifler çimentoya fiziksel dayanıklılık sağlamanın yanı sıra çimentonun çatlakları kapatmasını da sağlıyor. Kimyasal olarak aktive edilmiş yüzeye sahip olan lifler vücut sıvısıyla karşılaştıklarında mineralizasyon işlemi başlıyor ve çatlaklar tekrar kapatılmış oluyor.

Yeni araştırma Scientific Reports dergisinde yayımlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim