Anlık Bildirim

Dünyada ilk: Koronavirüs, kanseri taklit etti

Kahramanmaraş'ta koronavirüsün akciğer kanserini taklit ettiğine şahit olundu. Dünyayı etkisi altına alan SARS-CoV-2 virüsünün ilk defa böyle bir özelliği görülüyor.

Koronavirüs, kanseri taklit etti! İşte ayrıntılar

Kahramanmaraş'ta yaşayan N.T.'nin göğüs ağrısı şikayetiyle gittiği hastane çekilen tomografi sonucunda sağ akciğerinde 4 cm çapında bir tümör tespit edildi. Yapılan ileri tetkikler sonucunda N.T.'ye akciğer kanseri teşhisi konuldu ve ameliyat kararı verildi. Daha sonrasında ise Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata girmeden önce yapılan Covid-19 testinde N.T. pozitif çıktı ve ameliyat ertelendi. 

Covid-19, akciğer kanserini taklit etti

Koronavirüs tedavisinin ertesinde ise testi negatif çıktı ve Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Fatoş Kozanlı, tedavi sonrası tekrar bir tomografi istedi. Ancak bu defa tümörün kaybolduğu görüldü. Kozanlı, yaptığı açıklamada hastada koronavirüsün tümörü taklit ettiğini gördüklerini söyledi. 

 Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Fatoş Kozanlı Tam Boyutta Gör

Başka bir örneği yok

2 yıldır dünyayı tesiri altına alan koronavirüsün ilk defa bu şekilde akciğer tümörünü taklit ettiği görüldü. Hem Türkiye'de hem diğer ülkelerde böyle bir vakanın olup olmadığını araştırdığını söyleyen Kozanlı, bunun dünya tıp literatüründe ilk defa gerçekleştiğini ifade ediyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10744 kez okundu.
63 kişi, toplam 66 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kahramanmaraş, kanser ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim